Ystäväperheet

Tervetuloa mukaan Oamkin ja OSAKOn ystäväperhetoimintaan, joka nykyisin tunnetaan nimellä BFF-ohjelma!

BFF-toiminnassa kansainväliset opiskelijat ja oululaiset opiskelijat saavat tutustua toisiinsa ja toistensa kulttuureihin rennosti ja matalalla kynnyksellä. Voit hakea mukaan ihan vain itseksesi tai vaikka koko perheellä, ja myös perheiden monimuotoisuus otetaan huomioon: mukaan voivat ilmoittautua myös vaikkapa pariskunnat.

BFF-nimi viittaa ystävyyden lisäksi hakijoista käytettäviin nimityksiin – kv-opiskelija on ohjelmassamme Buddy, suomalainen opiskelija Friend, ja koko perheellä hakeva taas Family.

BFF-toimintaan haetaan uusia osallistujia aina vuoden alussa tammi-helmikuun tienoilla. Vuoden 2024 haku on avoinna 12.1.–11.2. Suomalaisille ja kansainvälisille opiskelijoille on omat hakemuksensa, jotka löytyvät OSAKOn BFF-sivujen suomen- ja englanninkielisistä versioista.

Hakuajan jälkeen eli helmikuussa tapahtuu hakemusten perusteella suoritettava hakijoiden ”mätsäys”, jonka tuloksista ilmoitetaan hakijoille helmikuun lopussa. Itse toiminta alkaa mätsäyksen jälkeen, mutta sen tarkempi muoto, kesto ja ajankohdat ovat hakijoiden itse määriteltävissä. 

Toiminta on pääasiallisesti englanninkielistä, mutta kv-opiskelijasta riippuen myös suomen kielen alkeita voi opetella tutustumisen lomassa.

Mukaan saa tulla kuka tahansa oululainen korkeakouluopiskelija ja/tai hänen perheensä. Tavoitteemme on edistää kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden kotoutumista sekä vaihto-oppilaiden verkostoitumista. Opiskeluympäristön ulkopuolella tapahtuva sitoutuminen suomalaiseen arkeen ja kulttuuriin on vaikuttava kokemus opiskelijalle. Suomalainen ystävä saa puolestaan uutta näkökulmaa ja toimintaa myös omaan arkeensa. Toiminnalla kansainvälistetään Oamkia ja edistetään avoimuutta sekä yhteisöllisyyttä.

Tervetuloa mukaan!

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä BFF-yhteyshenkilöön, yhteystiedot alla.

Jennika Karppinen
OSAKOn viestinnän ja kansainvälisten asioiden asiantuntija
jennika.karppinen#oamk.fi (korvaa # -> @)
+358 50 3174935