Kurssit yrityksille

 

Kurssin perustiedot

Yritysten koulutuksissa huomioimme yritysten erilaiset tuotannon toiminnot niiltä osin kuin se on tarkoituksenmukaista. Räätälöimme yrityksen koulutustarpeet tapauskohtaisesti ja peruskurssi toteutetaan yrityksen toimitiloissa henkilökunnalle.

Kurssille osallistuminen tuottaa yritykselle vähämerkityksetöntä De minimistukea, jota yritys on oikeutettu saamaan 200 000€ / 3v.  Jos yrityksesi tukimäärä ei ole täynnä, on koulutus ilmaista ja vaati vain ilmoituksen aiemmin maksetuista tuista. Lue lisää De minimis -tuesta Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta.

 

 

Ilmoittautuminen

Täytä ainakin tähdellä (*) merkityt kohdat.

Osallistujan tiedot

Yrityksen tiedot
Voit suorittaa kurssin non-stoppina

Ilmoittaudu rohkeasti mukaan ja täydennä osaamistasi robotiikan parissa.

Error, lomake ei toimi? Voit ilmoittautua myös sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Peruskurssi

Peruskurssilla kartoitetaan yrityksen mahdollisia robotisointikohteita ja tutustutaan laitteiden helppokäyttöisyyteen. Cobotit ovat turvallisempia ja sovelluksesta riippuen erilisiä turva-aitoja ei tarvita. Moodlessa olevasta materiaalista saat lisätietoa robotiikan käyttöön liittyvistä asioista. Peruskurssin suoritettuasi olet tutustunut laitteistoon ja sinulla on selvillä mihin kohteisiin cobottia voidaan yrityksessäsi hyödyntää.

Yritys voi rahoittaa kurssin julkisella De minimis -tuella (967 €/osallistuja).

Jatkokurssi

Jatkokurssille valitaan yksi kartoitetuista kohteista ja ajatusta viedään pitemmälle simuloimalla sen soveltuvuutta tarkemmin virtuaaliympäristössä. Sovelluksesta toteutetaan mock-up malli Oamkin robotiikkalaboratorioon. Robotin ohjelmointi toteutetaan yhdessä yrityksen työntekijöiden kanssa, jolloin robotiikkaosaaminen siirtyy osallistuvaan yritykseen.

Yritys voi rahoittaa kurssin julkisella De minimis -tuella (434 €/osallistuja).

 

 

Kurssien rakenne ja sisältö

Kurssi koostuu osiosta, jotka sisältävät itseopiskeltavan luentomateriaalin ja siihen liittyviä tehtäviä. Jokaisen osion suorittamiseen kuluu noin 1-2h.

Voit suorittaa koko kurssin tai sinua kiinnostavat osiot! Joidenkin osioiden vaatimuksena on toisen osion suorittaminen. Tällöin uusi osio avautuu edellisen osion hyväksytyn suorituksen jälkeen. 

Kurssien jälkeen osallistujalla on automatisointikohde dokumentoituja ja automatisointi-idea testattuna, jonka voi viedä eteenpäin vaikka jälleenmyyjän kanssa.

Peruskurssi

 • Kartoitus
  Aluksi tehdään automatisointikohteiden kartoitus työpaikallasi.

 • Laitteet tutuksi
  Tutustut laitteeseen ja sen helppokäyttöisyyteen.

 • Cobotit ja turvallisuus
  Kurssilla käydään läpi cobottien turvallinen käyttäminen ja turvallisuusvaatimukset.

 • Harjoituksia
  Moodle itseopiskelutyötilassa voit tehdä lisätehtäviä ja tehdä käytännön harjoituksia robotin kanssa luokassa.

 • Lean robotics
  Sinulle jää lista potenttiaalisista kohteista ja niiden toteuttamisjärjestys.

Jatkokurssi

 • Käytännössä
  Simulointimallin toteuttaminen osallistujan kohteesta yhteistyössä kouluttajien kanssa.

 • Mallinnus
  Mock-up mallin toteutus osallistujan sovelluksesta Oamkin robotiikkalabrassa.

 

 

Kurssin laitevaatimukset

 • Kurssin suorittaminen vaatii tietokoneen johon pystyy asentamaan Oraclen VirtualBox-ohjelmiston (tarkista yrityksesi IT-tuesta tämän asentaminen korona-aikana
 • Ohjelman voi ladata ilmaiseksi osoitteesta www.virtualbox.org/wiki/Downloads