Ajankohtaista

Pohjois-Pohjanmaan ilmastokahvit

Pohjois-Pohjanmaan ilmastokahvit ovat Canemure-hankkeen organisoimia kaikille avoimia maksuttomia tilaisuuksia, joissa käsitellään ajankohtaisia ilmastoaiheita vaihtuvien yhteistyötahojen johdolla.  

 

 

Tulossa: Kohti vähähiilisiä hankintoja 23.1.24 klo 13-14, Teams.

Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan!

 

V. 2021-2023 Ilmastokahvien materiaalit

Maankäyttösektorin ilmastotoimet 5.12.24

Pohjois-Pohjanmaan virtuaalisilla ilmastokahveilla jaettiin tietoa ELY-keskusten uuden valtakunnallisen ilmastoyksikön toiminnasta, maankäyttösektorin päästöistä ja ilmastoviisaan maankäytön suunnitteluun kehitetystä hiilikartta-palvelusta. Tilaisuuden puheenjohtajana toimi Riitta Syvälä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta. 

 

 Ohjelma

Tilaisuuden avaus ja valtakunnallisen ilmastoyksikön esittely

Riitta Syvälä, yksikön päällikkö, ELY-keskus

 

Maankäyttösektorin ilmastotyön asetelmia

Harri Hakala, ilmastoasiantuntija, Hiilestä kiinni -yhteisön koordinaattori, ELY-keskus

 

Hiilikartta kaavoittajan apuna

Kari Oinonen, ryhmäpäällikkö, yhdyskuntaratkaisut-yksikkö/yhdyskuntien kehitys -ryhmä, Suomen ympäristökeskus

 

V. 2021-2023 Ilmastokahvit

 

Muuta ajankohtaista, webinaarit ja työkalut

Suomen ympäristökeskus on julkaissut skenaariotyökalun kuntien kasvihuonekaasupäästöjen vähennysten suunnitteluun. Canemure-hankkeen kautta on mahdollista saada maksutonta opastusta työkalun soveltamiseen. Hiilineutraalisuomi.fi-portaalissa on runsaasti tietoa ja välineitä alueellisiin ilmastotoimiin.

Oulun ammattikorkeakoulun Canemure-hankkeen kautta on mahdollista saada maksutonta opastusta ja päästötietolaskelmia kuntien ilmastosuunnitelmien laadintaan. Yhteydenotot Joonas Rukajärvi, joonas.rukajarvi(at)oamk.fi.

Kestävyysloikka on verkkopalvelu, joka kannustaa ottamaan käyttöön luontoa ja luonnonvaroja säästäviä, puhtaampia ja energiatehokkaampia tapoja lämmittämiseen, liikkumiseen sekä tavaroiden ja palveluiden tuottamiseen. Tutustu teemoihin ja Ilmoita mukaan vaikuttavia ilmastotekoja!