Rekrytoi opiskelija

Oamkissa opiskelee vuosittain noin 9 000 opiskelijaa. Jokaiseen tutkinto-ohjelmaamme kuuluu olennaisena osana työelämässä tehtävä harjoittelu sekä opinnäytetyö. Lisäksi tutkinnoissamme tehdään jatkuvaa työelämässä tapahtuvaa oppimista yritysprojektien muodossa. Yhteistyö Oamkin opiskelijoiden kanssa on yritykselle erinomainen tapa tutustua tulevaisuuden osaajiin ja löytää uutta henkilöstöä. Välitämme myös yrityksesi tarjoamat työpaikat opiskelijoillemme.

Työelämäprojektit

Työelämäprojektit ovat yritysten ja yhteisöjen kanssa yhteistyössä toteutettuja opintokokonaisuuksia. Projektissa yritys antaa kurssille toimeksiannon, jota ratkaisemalla opiskelijat oppivat uusia aiheita. Projektiopinnoissa opettaja toimii opiskelijaryhmän ohjaajana. Työelämäprojektit antavat opiskelijalle hyvän kosketuspinnan oman alansa työtehtäviin sekä työnantajiin opintojen alkuvaiheesta aina opintojen päätökseen saakka.

Harjoittelu

Harjoittelussa teoria muuttuu käytännöksi. Paneutuminen keskeisiin työtehtäviin, työyhteisön toimintaan ja sen kehittämiseen hyödyttää niin opiskelijoitamme kuin harjoittelupaikan tarjoavaa yritystäsi. Harjoittelun jälkeen voit jatkaa toiminnan kehittämistä opiskelijan kanssa vaikkapa opinnäytetyön parissa.

Tuumasta toimeen

Laadimme harjoittelusta yrityksesi kanssa suunnitelman ja solmimme kirjallisen sopimuksen. Harjoittelun kesto vaihtelee koulutuksesta riippuen 30 opintopisteestä 120:een. Yksi opintopiste vastaa 27 tunnin työpanosta. Harjoittelun voi tehdä kerralla tai osissa.

Meille on tärkeää, että harjoittelussa on kehittämistyötä. Opiskelijallemme se on mahdollisuus soveltaa oppejaan ja käyttää asiantuntijuuttaan. Yrityksellesi se on tilaisuus saada uusia ideoita ja näkökulmia toiminnan kehittämiseen.

Kansainvälinen harjoittelu

Haetko kasvua liiketoimintaasi kansainvälisiltä markkinoilta tai toimiiko yrityksesi ulkomailla? Tehosta kansainvälistymistäsi ja ota harjoitteluun englanninkielisten koulutustemme tai ulkomaisten partnerikorkeakoulujemme opiskelijoita.

Meillä opiskelee vuosittain useampi sata kansainvälistä vaihto-opiskelijaa. Jos olet mukana kansainvälisissä projekteissa tai aikeissa laajentaa liiketoimintaasi tiettyyn maahan, on kyseisen kulttuurin hyvin tuntevasta harjoittelijasta suuri hyöty yrityksellesi. Voit tarjota opiskelijoillemme harjoittelupaikkaa myös yrityksesi toiminnassa ulkomailla.

Suurin osa kansainvälisistä opiskelijoistamme opiskelee seuraavissa englanninkielisissä koulutuksissa:

Degree Programme in Information Technology
Degree Programme in International Business

Vakuutukset

Jos maksat opiskelijallemme harjoittelusta palkkaa, hän kuuluu vakuutusturvasi piiriin. Mikäli opiskelijamme on palkattomassa harjoittelussa, hänen vakuutusturvaansa sisältyy

 • lakisääteinen tapaturmavakuutus, joka kattaa tapaturmat opetussuunnitelman mukaisessa käytännön harjoittelussa oppilaitoksessa sekä palkattomassa käytännön harjoittelussa oppilaitoksen ulkopuolella
 • vapaaehtoinen tapaturmavakuutus, joka kattaa tapaturmat muussa kuin edellä mainitussa opetuksessa sekä koulumatkoilla, tuntien välillä ja liikunnassa
 • matkavakuutus, joka kattaa sairaus-, tapaturma- ja matkatavarakulut henkilölle, jolla on Kela-kortti. Ulkomaisen opiskelijan on hankittava itse matkavakuutus
 • harjoitteluajan vastuuvakuutus, joka kattaa harjoittelupaikan tai kolmannen osapuolen omaisuudelle aiheutetut vahingot.

Opinnäytetyö

Opiskelijamme tekemä opinnäytetyö antaa yrityksellesi uusia toimintamalleja, kehittää toimintaasi ja tarjoaa ratkaisuja ongelmiisi. Opiskelijalle se on näytön paikka ja tilaisuus soveltaa opittua tietoa käytännössä. Voit tilata opinnäytetyön myös kansainvälisiltä opiskelijoiltamme. Opiskelijamme tekevät vuosittain yli tuhat opinnäytetyötä.

Opinnäytetyön aihe voi olla on esimerkiksi

 • kehittyneempi ja kannattavampi liiketoiminta
 • kehittyneempi tuotanto- tai palveluprosessi
 • opas, kehittämis- tai muu suunnitelma
 • uusi liiketoiminta-alue tai kehittyneempi toimintatapa
 • alaa edistävä selvitys kehittämisehdotuksineen
 • tapahtuman järjestäminen
 • muu taiteellinen työ.

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyössä opiskelija kehittää oman organisaationsa toimintaa.

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut Theseus.fi-palvelussa.

Näin tilaat opinnäytetyön

Kun haluat hyödyntää opiskelijoidemme osaamista, ota yhteyttä palvelukoordinaattoriimme.

Tarjoa työpaikkaa

Onko sinulla avoin työtehtävä, joka kaipaa tekijää? Kerro meille avoimesta työpaikasta ja me välitämme tiedon opiskelijoillemme.
Ota yhteyttä palvelukoordinaattoriimme.