Oamk Dance School

Oamk Dance School -tanssikoulussa ammattiin opiskelevat tanssinopettajamme harjoittelevat opettamista yhdessä ammattitaitoisten opettajiemme opastuksella. Oamk Dance School toimii Linnanmaan kampuksella. Toimintamme jatkuu syyskaudella 2023. Seuraa meitä Instagramissa tai Facebookissa.

Oamkin avoimen tarjonnan tanssilajien esittely

Oamkin avoin ammattikorkeakoulu tarjoa syyslukukaudella 2023 kolme erillistä tanssin opintojaksoa, joita voidaan opiskella arki-iltaisin klo 16:00 jälkeen. Iltaan painottuva opiskelu mahdollistaa helpommin päivätyön ja opiskelun yhdistämisen. Opintojaksot on suunnattu eri ikäisille ja taitotasoisille tanssin harrastajille. Opinnot toimivat myös tanssi- ja liikuntakäsitystä laajentavina kokonaisuuksina työelämässä jo oleville liikunnan- ja tanssinopettajille.

Opintojaksojen tiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät helposti Oamk Boost -palvelusta. Linkki tarjontaan ja ilmoittautumislomakkeeseen löytyy myös kohdasta ”ilmoittautuminen".

Oamk Boost -palvelusta löydät myös Oamkin muiden osaamisalojen avoimen tarjonnan!

Alla koodit ja opintojaksojen nimet. Opintojaksojen sisältä löytyvät tanssinlajit on jaettu kuhunkin opintojaksoon niiden vaatimustason mukaan (alkeistaso, jatkotaso ja avointaso).

Huom! Ilmoitathan tanssinlajin viikkotuntivalintasi ilmoittauttumislomakkeen kohdassa "Muut kerättävät tiedot". Avoimen ammattikorkeakoulun tanssiopintojesi hinta määräytyy opintojakson sisältä valittujen tanssilajien viikkotuntien lukumäärän perusteella (esim. "Valitsen AT00EH88 Tanssin harjoitusoppilaan opinnot 1 / alkeistason -opintojaksosta baletin 3 op ja nykytanssin 3 op." Tällöin viikkotuntien valinta maksaa 2 x 3 op = 90 €).

 

AT00EH88, Tanssin harjoitusoppilaan opinnot 1 / alkeistaso

Alkeistason tunneille osallistuminen ei edellytä aiempaa tanssin harrastamisen kokemusta. Alkeistasolla tutustutaan tanssituntikäytänteisiin sekä kunkin tanssinlajin peruselementteihin, kuten tanssiliikkeisiin, tanssisarjoihin sekä musiikkiin.

Baletti (3 op / 45 €) on länsimaisen taidetanssin lajityypeistä vanhin. Baletti on syntynyt Italian ja Ranskan hoveissa, mutta ajan saatossa siirtynyt sieltä näyttämöille. Tunneilla harjoitellaan tanssimaan baletin alkeistason tanssitekniikkaa tangossa, salin poikki sekä keskilattialla. Lisäksi harjoitellaan baletille tyypillistä ilmaisua ja olemista. Tunneille tarvitaan ihon myötäilevä liikunta-asu sekä sukat tai tossut. Pitkät hiukset tulee olla kiinni.

Flamenco (3 op / 45 €) alkeistason tunneilla tutustutaan lajin maailmaa ja monipuoliseen rytmikkään ja musiikkiin. Flamenco on alkujaan Andalusiassa kehittynyt espanjalainen musiikki- ja tanssilaji. Alkeistunneilla harjoitellaan jalkatyöskentelyn perustekniikoita yhdistettynä käsien - ja vartalon liikkeisiin. Flamencossa käytetään lajiin tarkoitettuja kenkiä, joiden hankinnassa opintojakson vastuuopettaja auttaa. Kengät eivät ole alussa pakolliset. Tunneille tarvitaan asu, jossa on hyvä liikkua ja olla. Myöhemmin tarvitaan harjoitushame, jonka hankinnassa annetaan opastusta.

Disco dance (3 op / 45 €) muistuttaa voimistelun ja aerobicin sekoitusta lajille tyypilliseen nopeaan ja rytmikkääseen pop-musiikkiin. Disco dancessa yhdistyy baletin ja showtanssin hypyt sekä piruetit ja nopeat käännökset ja suunnan muutokset. Tunneilla harjoitellaan myös disco dancen alkeistasolle tyypillistä esiintymistä ja kehonkäyttöä. Mukaan tarvitset joustavat vaatteet. Tunneilla tanssitaan avojaloin tai sukilla. Pitkät hiukset tulee olla kiinni.

Nykytanssin (3 op / 45 €) alkeistason tunneilla tutkitaan omaa kehoa ja sen mahdollisuuksia. Nykytanssitunnin sisältö voi koostua esimerkiksi improvisaatioharjoitteista, baletin, jazz-tanssin tai jonkin muun tanssilajin tekniikkaan pohjautuvista tekniikkasarjoista, parin kanssa työskentelystä, lattiatekniikasta sekä erilaisia koreografioista. Tällä nykytanssitunnilla keskitymme erityisesti lattiatekniikkaan. Aloitamme tunnit aina kehon herättelyllä ja lämmittelyllä, jonka jälkeen harjoittelemme tanssitekniikkaa erilaisten harjoitusten muodossa. Lopuksi tanssimme lyhyehköjä nykytanssikoreografioita. Tunneille tarvitaan asu, jossa on hyvä liikkua ja olla.

AT00EH89, Tanssin harjoitusoppilaan opinnot 2 / jatkotaso

Jatkotasoin tunneille osallistuminen edellytetään osallistujalta aiempaa, vähintään yhden – kahden vuoden, tanssikokemusta kyseisestä tai jostain muusta rinnastettavasta tanssilajista. Jatkotasolla tuntien opetuksen tempo on nopeampaa ja tanssitekniikat, ja sarjat ovat fyysisesti ja teknisesti haastavampia.

Vogue (3 op / 45 €) on tanssilaji, joka on osa monipuolista Ballroom-kulttuuria. Ballroom-kulttuuri on lähtöisin New Yorkista. Kurssi on suunnattu edistyneemmän tason tanssijoille, mutta ei vaadi aiempaa taustaa lajin parissa. Kurssilla perehdytään ballroom-kulttuuriin ja vogueen lajina alkeista alkaen, mutta edetään nopeampaa tahtia ja käsitellään laajemmin aihetta, kuin mitä yleensä alkeistason tunneilla. Tunneille tarvitaan asu, jossa on hyvä liikkua ja olla.

Heels (3 op / 45 €) tunneilla harjoitellaan korkeilla koroilla lajille tyypillistä liikekieltä sekä itsevarma ilmaisua tanssin avulla. Tunneilla tanssitaan eri liiketasoissa tekniikkaharjoituksia sekä erilaisia tanssisarjoja. Tämä tunti on suunnattu pidemmällä oleville tanssin harrastajille sekä tanssin ammattiin opiskeleville. Tunti on suunnattu, koroistaan huolimatta, kaiken sukupuolisille tanssijoille. Tunneille tarvitaan asu, jossa on hyvä liikkua ja olla. Lisäksi osia tuntimaterialista tanssitaan korkkareilla.

 

AT00EH91 Tanssin harjoitusoppilaan opinnot 4 / avoin taso

Avoimen tason tunnit ovat tarkoitettu jotain tanssin muotoa tai liikuntaa aiemmin harrastaneille. Opetusta pyritään eriyttämään enemmän, mitä muilla opintojaksojen tunneilla, niin että useamman tasoiset tanssioppilaat voivat työskennellä saman tanssinlajin tuneilla.

Commercial (3 op / 45 €), eli kaupallinen tanssi, on esitettäväksi tehtyä tanssia, useimmiten populaarimusiikin tahtiin. Commercialia näkee esimerkiksi musiikkivideoilla, mainoksissa tai isojen artistien keikkalavoilla. Commercial on fuusiolaji, joka ottaa vaikutteita esimerkiksi katutanssilajeista, jazzista ja nykytanssista. Jokaisen opettajan commercialin tyyli on erilainen. Tällä commercialin tunnilla keskitymme koreografian omaksumiseen ja esiintymistaitojen harjoitteluun. Tunneille tarvitaan asu, jossa on hyvä liikkua ja olla. Lisäksi osia tuntimaterialista tanssitaan korkkareilla.

Kansanomaisten paritanssien (3 op / 45 €) tunneilla harjoitellaan parikommunikaation perusperiaatteita, kansanomaisia paritansseja, kuten sottiisi, polska, masurkka ja hambo. Lisäksi tunneilla opetellaan kuulemaan erilaisia kansanmusiikin lajeja sekä tunnistaman niiden tanssilliset ominaisuudet. Tunneille tarvitaan asu, jossa on hyvä liikkua ja olla. Myös jalkineita tarvitaan, mutta niiden valinnassa annetaan opastusta heti ensimmäisien tuntien yhteydessä.

Kansantanssi (3 op / 45 €) tunneilla harjoitellaan suomalaisia perinteisiä- ja uudempia kansantansseja, sekä niiden erilaisia muotoja yksin, pareittain ja suuremmassa ryhmässä. Tunneilla keskitytään erityisesti yhteisöllisen ilmapiirin luomiseen. Opintojakson sisältöön kuuluu myös musiikin tunnistamista ja ymmärtämistä sekä yhteisöllistä laulua.

Miesten vuoro! (3 op / 45 €) niminen nykytanssin viikkotunti on suunnattu vain miehille. Tunneilla pyritään oman kehon tuntemuksen vahvistamiseen tanssin avulla. Tuntien sisältöön kuuluu erilaisia kehonhallintaan ja koordinaatiota sekä tasapainon kehittäviä harjoituksia. Lisäksi opintojaksolla pohditaan vuorovaikutuksen merkitystä tanssivassa miesyhteisössä. Tavoitteena opintojaksolla on myös harjoitella liikkeen avulla ilmaisemista sekä oman kehon huoltamista. Tunneille tarvitaan asu, jossa on hyvä liikkua ja olla.

Showtanssi (3 op / 45 €) tunnit koostuvat showtanssista ja sen erilaisista tanssityyleistä. Showtanssia voisi kuvata sateenvarjoksi, jonka alle mahtuu paljon erilaisia tyylejä ja tapoja tanssia ja olla. Tunneilla harjoitellaan haastaviakin tanssitekniikoita, koreografian avulla eläytymistä sekä kokonaisvaltaisesti tanssiin heittäytymistä. Showtanssin tanssitekniikkaa voisi kuvailla sekoitukseksi jazz- ja nykytanssista, sekä baletista johdetuksi sekatekniikaksi. Myös tanssiakrobaattiset liikkeet sekä parityöskentely ja suuret näyttävät nostot kuuluvat osaksi showtanssia. Perinpohjaisen alkulämmittelyn lisäksi kiinnitetään huomiota tanssijoiden fyysisten kykyjen harjoituttamiseen ja erityisesti notkeuden ja liikkuvuuden lisäämiseen koko kehossa. Tunneilla tarvitaan liikuntaa tarkoitettu asu, jossa on hyvä olla ja liikkua.

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua Oamk Dance Schooliin täällä. Ilmoittautumisaika kevätlukukaudelle 2024 on 7.12.2023 - 24.1.2024. Oamk Dance Schoolin tarjonta muuttuu lukukausittain. Lisäksi suunnitteilla on intensiivikursseja, joista ilmoitamme täällä erikseen.

Muuta

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat on vakuutettu. Lisätietoja opiskelijavakuutusturvasta.

Oamk Dance Schoolissa suoritetut avoimen opintojaksojen opintopisteet ovat hyväksiluettavissa tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelman mukaisesti mikäli hakeudut myöhemmin tutkinto-opiskelijaksi Oamkiin.

 

Oamk Dancen tanssikoulun yhteystiedot ja sijainti

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Tunnit pidetään Oulussa Linnanmaan kampuksella osoitteessa Yliopistokatu 9.