Tuotekehitystyö- tai projektiharjoitteluaiheita koneinsinööriopiskelijoille

Onko sinulla tai yritykselläsi tuoteidea, mutta ei aikaa tai osaamista sen toteuttamiseen? Valmistetaanko yrityksessäsi tuotteita ja haluaisit tehostaa tuotantoa ja sitä kautta kannattavuutta? Tarvitseeko yrityksesi korjaamo- tai katsastustoiminnan kehittämistä? Tehdäänkö yrityksessäsi yksitoikkoisia työvaiheita, jotka robottikin voisi hoitaa? Jos vastauksesi on kyllä, tarjoa koneinsinööriopiskelijoille tuotekehitys- tai projektiharjoittelupaikka!

Kolmannen vuoden koneinsinööriopiskelijamme ovat valmistumassa työelämään erikoistuen tuotesuunnitteluun, mekaaniseen suunnitteluun, auto- ja työkoneiden huollon ja käynnissäpidon kehittämiseen sekä tuotannon ja toimintojen tehostamiseen. Lukuvuoden yksi keskeinen opintojakso on yrityslähtöinen projekti, jonka laajuus on 20–30 opintopistettä.

Ammattitaitoinen insinööritiimi projektissa mukana

Opiskelijamme ovat lähes valmiita koneinsinöörejä. Heillä on tietotaitoa suunnitella esimerkiksi robottisovelluksia ja tehostaa yrityksenne toimintaa. Projekteissa opiskelijoiden tukena ovat rautaisen ammattitaitoiset opettajamme ja laboratoriohenkilöstömme. Käytössämme on useita ohjelmistoja suunnittelun ja simuloinnin apuvälineiksi sekä liikkuvan kaluston tarpeisiin.

Projektin toteutukseen valmistautuminen aloitetaan jo syksyllä, jolloin opiskelijat tutustuvat aiheeseen ja tekevät perusteellisen projektisuunnitelman.  Projektien toteutusvaihe kestää koko kevätlukukauden.

Pitchaa projektiaiheesi

Järjestämme syksyisin perinteisen Konetekniikan Pitching -tapahtuman. Seuraava Pitching on 19.–20.9.2023. Olet tervetullut tapahtumaan esittelemään yritystäsi ja sen projektityöaiheita opiskelijoillemme. Tapahtumalla on etukäteen laadittu aikataulu, johon jokaiselle yritykselle on varattu 15 minuutin aikaikkuna projektiaiheiden esittelylle ja yleisön kysymyksille. Sama yleisö on paikalla molempina tapahtumapäivinä.

Opiskelijamme saavat itse valita, minkä projektityön he toteuttavat. Mielenkiintoisimmista projekteista käydään kova kisa! Voit lähettää toimeksiantosi milloin vain, sillä tekijöitä saattaa löytyä ympäri vuoden esimerkiksi opinnäytetöihin.

Ilmoittaudu mukaan Konetekniikan Pitchingiin 5.9.2023 mennessä!

Projektin aloitus

  1. Pitching-tilaisuus.
  2. Opiskelijaryhmien ryhmäytyminen sekä aiheiden ja ohjaavien opettajien koordinointi.
  3. Yhteydenotto yrityksiin ja aloituspalaverin ajankohdasta sopiminen.
  4. Aloituspalaveri ja projektin aloitus.

Yhteistyötä varten tarvitsemme seuraavat tiedot:

  1. Esittele ongelma tai haaste mahdollisimman mielenkiintoisesti pohdittuna ja kuvattuna.
  2. Kerro yhteyshenkilö ja yhteystiedot.
  3. Esitä kehitetyn ratkaisun omistusoikeudet (IPR).
  4. Toimeksiantaja sitoutuu tarjoamaan ryhmälle tarvittavat tiedot, tavarat ja tilat projektityön toteuttamiseen sen aikana.
  5. Täytä alla oleva lomake.

Lähetä toimeksiantosi

Täytä ainakin tähdellä (*) merkityt kohdat.

Hyväksyn tietojeni tallentamisen Oamkin tietosuojainfon mukaisesti. *