Oulun Musiikkijuhlat 2021: PIAZZOLLA! – TANGO NUEVO

Julkaistu: 24.2.2021 klo 07:45

Oulun musiikkijuhlien ja Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutuksen yhteisprojektissa yhdistyvät musiikillinen ja kehollinen tulkinta Astor Piazzollan syntymän 100-vuotisjuhlan kunniaksi argentiinalaisen tangon mestarin sykähdyttävistä kappaleista. Levynjulkaisukonsertissa kuullaan Maria Ylipään ja bändin tulkintoja Piazzollan sävellyksistä. Ylipään lisäksi bändissä on Jaakko Kuusisto (viulu), Niko Kumpuvaara (harmonikka), Marzi Nyman (kitara) ja Ville Herrala (kontrabasso).

Kolmannen vuoden tanssinopettajaopiskelijat ovat luoneet musiikkiin omia koreografioita opettajien Niina Susan Sassalin ja Outi Räsäsen ohjauksessa. Opiskelijat ovat toimineet prosessissa sekä koreografeina että tanssijoina. Jokaisella opiskelijalla on ollut koreografiparin kanssa oma vastuuteos. Työkaluina ovat olleet muun muassa tango nuevo -tyylisen musiikin rakenteen ja laulujen sanojen analysointi, improvisaatio, tulkinta ja erilaisten mahdollisuuksien kokeileminen. Teosprosessin viimeinen vaihe on kokonaisuuden yhteen nivoutuminen bändin kanssa.

Valmis teos striimataan. Olitpa missä päin maailmaa tahansa, niin pääset pian juhlistamaan Astor Piazzollan satavuotisjuhlaa yhdessä meidän kanssamme tällä ainutlaatuisella, intensiivisellä ja hurmaavalla teoksella!

Teos striimataan Oulun musiikkikeskuksen Madetojan salista.
Pe 19.3 klo 19.00

Konserttien stream-liput ovat myynnissä keskiviikosta 24.2. klo 12 alkaen Ticketmasterin verkkokaupassa.

Oulun musiikkijuhlien pääsivu: https://omj.fi/

Facebook: https://www.facebook.com/oulunmusiikkijuhlat/

Esityksen kesto: 1h 30 min

Koreografia ja tanssi: Henriikka Alapudas, Vanessa Bagge, Lea Lorenz, Heli Lounila, Meeri Mutanen, Eveliina Nevala, Eeva Rohiola, Roope Ryöppy, Minttu Tuura, Iisa Heikkinen

Koreografia ja ohjaus: Niina Susan Sassali, Outi Räsänen

Tuottaja Oulun Musiikkijuhlat: Ville Kess
Tuottaja Oamk: Milla Korja

Valokuva: Senia Robbins