Tietoa uudelle siirto-opiskelijalle 

Syksyn 2023 siirto-opiskelijavalinnan tulokset on julkaistu 28.11 Opintopolussa. Saat tiedon tuloksesta sähköpostiisi. 

Aloittavan uuden opiskelijan muistilista

 • Ota vastaan opiskelupaikka ja ilmoittaudu lukuvuodelle 2023 - 2024 Opintopolussa 14.12. kello 15 mennessä.

 • Ole yhteydessä tutkinto-ohjelmasi tutkintovastaavaan heti opiskelupaikan vastaanotettuasi ja sovi hänen kanssa HOPS-ohjausaika. Ota mukaan ohjauskeskusteluun aiemmasta korkeakoulusta saamasi opintorekisteriote, jotta pystyt neuvottelemaan opinnoistasi. Myös opintojaksojen kuvaukset on hyvä olla saatavilla. Suuntautumisvaihtoehto ja vuosikurssi varmentuvat keskustelussa. 

 • Hae käyttäjätunnukset Oamkin järjestelmiin. Mikäli siirryt Oamkin sisällä toiseen tutkinto-ohjelmaan, Oamkin students –tunnuksesi ei muutu.

 • Tee Digistarttipaketti ennen opintojen alkua.

Opiskelupaikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen

Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu lukuvuodelle Opintopolussa 14.12. kello 15 mennessä.  

Kun otat siirto-opiskelijana vastaan uuden opiskeluoikeuden, menetät samalla siirron perusteena olevan opiskeluoikeutesi (L325/2015).
 
Ilmoittautumisen vaihtoehdot 

Lukuvuoden alussa opintonsa aloittava opiskelija: 

 • läsnäoleva koko lukuvuoden 
 • poissaoleva koko lukuvuoden 
 • läsnäoleva syyslukukauden, poissaoleva kevätlukukauden 
 • poissaoleva syyslukukauden, läsnäoleva kevätlukukauden 

Kevätlukukauden alussa opintonsa aloittava opiskelija: 

 • läsnäoleva kevätlukukauden 
 • poissaoleva kevätlukukauden 

Vain läsnäolevaksi ilmoittautuneella opiskelijalla on oikeus opintojaksojen suorittamiseen, opinto- ja ateriatukeen sekä opiskelijakunnan jäsenyyteen liittyviin etuihin (mm. matka-alennuksiin). 

Keväällä 2015 tai sen jälkeen opiskelijaksi hyväksytty voi ilmoittautua poissaolevaksi enintään kahden lukukauden ajaksi. Jos olet jo käyttänyt opiskeluoikeutesi poissaolokaudet aiemmin opintojesi aikana, et ole oikeutettu uusiin poissaolokausiin. 

Poissaolo on mahdollista missä tahansa vaiheessa opintoja, eikä se kuluta kahden lukukauden poissaolo-oikeutta, jos poissaolon syy on jokin seuraavista: 

 • asevelvollisuus, siviilipalvelus tai naisten vapaaehtoisen asepalvelun suorittaminen tai
 • vapaa lapsen hoitamiseksi syntymän tai adoption yhteydessä (raskaus- tai vanhempainvapaa)

Edellytyksenä tällöin on, että toimitat poissaolosta asiakirjan. Asiakirjat, joilla voit todistaa poissaolosi: 

 • palvelukseenastumismääräys tai palvelustodistus,
 • Kelan todistus raskaus- tai vanhempainrahakaudesta tai jos todistusta ei vielä ole, lääkärintodistus raskaudesta. Myös muiden maiden viranomaisten vastaavat todistukset lakisääteisestä vanhempainvapaasta hyväksytään.

Voit lähettää poissaolotodistuksen sähköpostilla tai toimittaa postitse asiakirjoista jäljennöksen hakijapalveluihin. Toimitetut kopiot tuhotaan tarkistuksen jälkeen. Asiakirjat on toimitettava suomen-, ruotsin- tai englanninkielisinä. Mikäli et toimita asiakirjoja määräaikaan mennessä tai ne ovat puutteellisia, sinut kirjataan läsnä olevaksi opiskelijaksi.

Mikäli lähetät poissaolotodistuksesi sähköpostina, sinun tulee käyttää turvapostia:

 • Rekisteröi sähköpostiosoitteesi palveluun https://securemail.oulu.fi/.
 • Tämän jälkeen saat sähköpostiisi viestin, jonka lähettäjänä näkyy ”Turvaposti Oulun Yliopisto”. Viesti sisältää henkilökohtaisen linkin, jolla tunnistaudut palveluun.
 • Kirjoita To-kenttään vastaanottajaksi Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja Subject (aiheeksi) “Poissaolotodistus”.
 • Liitä viestiisi lääkärintodistus tai muu todistus.
 • Lähetä luottamuksellinen viesti palvelussa.

Luottamuksellisten viestien käsittelyyn käytetään Deltagon Sec@GW-palvelua.

 

Ase- ja siviilipalveluksen suorittaminen opiskeluaikana

Jos suoritat varusmies-, siviili- tai asepalveluksen opiskelupaikan saatuasi ja sinulla on poissaololukukausia ennen tai jälkeen palvelusjakson, voit menettää opintolainahyvityksen. Opintolainahyvitykseen oikeuttavaa aikaa voidaan pidentää, mutta se koskee vain palveluksessaololukukausia. 

Esimerkki

Opiskelija saa opiskelupaikan 210 opintopisteen ammattikorkeakoulututkintoon syksyllä 2023 alkaviin opintoihin. Koska opiskelijan varusmiespalvelus on vuonna 2024 (tammikuusta syys- tai joulukuulle), hän ilmoittautuu poissaolevaksi lukuvuodeksi 2023–2024 ja 2024–2025.

Opiskelija aloittaa opintonsa syksyllä 2025. Hän suorittaa opintonsa 3,5 lukuvuodessa ja valmistuu joulukuussa 2028.

Opintolainahyvitykseen oikeuttava opiskeluaika on 4,0 lukuvuotta. Sitä voidaan pidentää 1,0 lukuvuodella eli 5,0 lukuvuoteen palveluksessaololukukausien perusteella. Opintolainahyvitystä ei voida myöntää, koska hyvityksessä huomioitava opiskeluaika on 5,5 lukuvuotta ajalla 1.8.2023 – 31.12.2028.

Käyttäjätunnuksen hakeminen 

Tarvitset opiskelijatunnuksen eli students.oamk.fi-käyttäjätunnuksen, jotta voit käyttää Oamkin verkkopalveluita (esim. sähköposti, pilvitallennustilat ja verkko-opiskeluympäristöt). Kun otat tunnuksen käyttöön, sitoudut samalla noudattamaan Oamkin tietojärjestelmien käyttösääntöjä ja hyväksyt samalla käyttöehdot.

Hae tunnuksesi Suomi.fi -palvelusta ohjeen mukaan. Tunnusta hakiessasi sinun pitää todistaa henkilöllisyytesi suomalaisella verkkopankkitunnuksella (tai suomalaisen operaattorin mobiilivarmeenteella). Voit hakea tunnuksesi 1.12.2023 alkaen. Huomaa kuitenkin, että tunnuksen haku edellyttää, että olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja on kulunut 2-5 arkipäivää siitä, kun olet ilmoittautunut lukuvuodelle 2023-2024.  Jos tunnuksen haku ei onnistu, tarkistathan ilmoittautumisesi Opintopolku-palvelusta

Jos sinulla ei ole suomalaista verkkopankkitunnusta (tai suomalaisen operaattorin mobiilivarmennetta), voit hakea students-tunnuksen koulutuspalveluista. Jos haet tunnuksen koulutuspalveluista, sinun pitää todistaa henkilöllisyytesi, eli ota mukaan voimassa oleva passi, henkilökortti tai ajokortti.

Mikäli siirryt Oamkin sisällä toiseen tutkinto-ohjelmaan, Oamkin students –tunnuksesi ei muutu eikä sinun tarvitse hakea tunnusta erikseen. 

Testaa kirjautumista Oamkissa käytössä olevaan MS 365 -pilvipalveluun (kirjautumisohje). Ongelmatilanteissa ole yhteydessä ICT-palveluihin.

Digistarttipaketti

Opiskelu ammattikorkeakoulussa edellyttää hyviä digitaalisia opiskelutaitoja sekä opiskelua hyödyttävien ja mahdollistavien digitaalisten palveluiden hallintaa. Digitaalisten opiskelutaitojen ja digitaalisten palvelujen hallinnan tueksi on rakennettu Moodleen Digistarttipaketti, jonka avulla opit käyttämään opiskelun kannalta välttämättömiä digitaalisia ohjelmia ja palveluita. 

Voit aloittaa Digistarttipaketin 1.12.2023 lähtien. Kirjaudu Moodleen opiskelijatunnuksellasi ja salasanallasi osoitteessa http://oamk.fi/moodle. Lue tarvittaessa ICT:n ohjeet kirjautumisesta. Liity Digistarttipaketti 2023-2024 kurssialueelle. Digistarttipaketin kurssiavaimena käytät tunnusta SIIRTO. 

Voit tehdä Digistarttipaketin tehtäviä itsenäisesti omaan tahtiisi, sinulle sopivana ajankohtana. Tee Digistarttipaketti ennen opintojen aloituspäiviä. 

Opintojen aloitus ja HOPS ohjaus

Ole yhteydessä tutkinto-ohjelmasi tutkintovastaavaan heti opiskelupaikan vastaanotettuasi ja sovi hänen kanssa HOPS-ohjausaika. Ota mukaan ohjauskeskusteluun aiemmasta korkeakoulusta saamasi opintorekisteriote. Myös opintojaksojen kuvaukset on hyvä olla saatavilla. 

Muutamissa tutkinto-ohjelmissa on oma opintojen aloitukseen liittyvä materiaali tällä sivustolla. Luethan myös ne huolella. 

Huom. Jos olet hakenut sisäistä siirtoa ja sinulla vaihtuu suoritettava tutkintonimike, huomioithan, että sinun tulee ilmoittautua kevään opintojaksoille uudella opiskeluoikeudella. Voit ilmoittautua kevään opintojaksoille vasta, kun uusi opiskeluoikeutesi alkaa (1.1.2024 alkaen).

 

INFORMAATIOTEKNOLOGIA

Tutkintovastaava Kaisa Orajärvi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (Insinööri AMK, tieto- ja viestintätekniikka)

Tradenomi (AMK), tietojenkäsittely (oma materiaali)
Tutkintovastaava Tuula Harju, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 

KULTTUURI

Tutkintovastaava Janne Mikkonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (Musiikkipedagogi AMK)

LIIKETALOUS

Tutkintovastaava Eija Rajakangas, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (Bachelor of Business Administration, International Business ja Tradenomi AMK liiketalous)


LUONNONVARA-ALA

Agrologi (AMK, oma materiaali)
Tutkintovastaava Hanna Laurell, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. SOSIAALI- JA TERVEYSALA

Sairaanhoitaja AMK, monimuotototeutus (Oulu, oma materiaali)
Tutkintovastaava Outi Lastumäki, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sairaanhoitaja AMK, verkkopainotteinen monimuotototeutus (Oulainen, oma materiaali)
Ota yhteyttä Satu Pinolaan, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Terveydenhoitaja AMK, verkkopainotteinen monimuotototeutus (oma materiaali)
Tutkintovastaava Sanna Sandström, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

TEKNIIKKA


Tutkintovastaava Kari Heiskari, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (Insinööri AMK, energia- ja ympäristötekniikka ja Insinööri AMK, talotekniikka)
Tutkintovastaava Timo Väyrynen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (Insinööri AMK, konetekniikka)
Tutkintovastaava Pekka Kilpinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (Insinööri AMK,rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, Rakennusarkkitehti AMK ja Rakennusmestari AMK)
Tutkintovastaava Satu Vähänikkilä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (Insinööri AMK, sähkö- ja automaatiotekniikka)


 

Opiskelijan tuet (Kela) ja muuta hyödyllistä tietoa


Opintotuki
 

Jos oppilaitoksesi vaihtuu tai tutkinnon laajuus muuttuu, sinun tulee tehdä uusi opintotukihakemus. Tee opintotukihakemus Kelan asiointipalvelussa vasta sen jälkeen, kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan. Huomioithan, että kalenterikuukausi oikeuttaa opintotukeen, jos siinä on vähintään 18 opintotukeen oikeuttavaan aikaan kuuluvaa päivää.

Lisätietoa opintotuesta Kelan www-sivuilta.

Asumistuki

Yleinen asumistuki myönnetään ruokakunnalle. Voit hakea yleistä asumistukea, kun tiedät asumismenosi ja asumisolosuhteesi. Yleistä asumistukea voi saada ympäri vuoden riippuen ruokakunnan tuloista. Asumistukea voit saada takautuvasti hakemiskuukautta edeltävältä kuukaudelta. 

Lisätietoa yleisestä asumistuesta Kelan www-sivuilta.


Ateriatuki

Olet oikeutettu Kelan ateriatukeen suorittaessasi korkeakoulututkintoa. Saat alennushintaisen aterian ateriatuen piirissä olevissa ravintoloissa näyttämällä voimalla olevaa opiskelijakorttia tai Tuudon opiskelijatunnistetta. 

Lisätietoa ateriatuesta ja opiskelijaravintoloista
Lisätietoa Tuudon opiskelijatunnisteesta

 

Opetussuunnitelmat 

Opetussuunnitelma on kokonaiskuvaus tutkinto-ohjelmasta, osaamistavoitteista ja vaadittavista opintosuorituksista. Löydät oman tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelman 
Opinto-oppaasta. 

 
Uusien Oamkissa aloittavien opiskelijoiden ohjesivut ja materiaalit 
 
Olemme koonneet aloittaville uusille AMK ja YAMK opiskelijoille hyödyllistä tietoa seuraaville verkkosivuille:  

» Tietoa uudelle AMK-opiskelijalle

» Tietoa uudelle YAMK-opiskelijalle

Perehdy verkkosivun materiaaleihin. Siirto-opiskelijana sinulle hyviä tietoja ovat esimerkiksi: 
YTHS-palvelut ja terveydenhoitomaksu 
- Opiskelijakunta OSAKOn uuden opiskelijan opas ja opiskelijajärjestöt 

 

Oamkin kampukset ja pysäköinti kampuksilla

LINNANMAAN KAMPUS

Linnanmaan kampuksella järjestetään informaatioteknologian, tekniikan, liiketalouden, kulttuurialan, luonnonvara-alan koulutusta sekä osa sosiaali- ja terveysalan koulutuksista (sosionomin, fysioterapian sekä toimintaterapian koulutukset) sekä ammatillista opettajankoulutusta.

Oamkin opiskelijana voit hankkia Linnanmaan kampukselle ympärivuorokautisen 24/7-kulkuoikeuden. Lisätietoja kulkukortista

Oulu Campus Navigator on sisätilanavigointiin tarkoitettu mobiilisovellus Linnanmaan kampuksella, joka on ladattavissa Google Playsta ja App Storesta. Campus Nav Sovellus mahdollistaa kampuksen käyttäjille oman sijainnin paikantamisen, tilojen hakemisen sekä oikean reitin löytämisen haluttuun tilaan. Sovellus ei vaadi kirjautumista, eikä sillä seurata yksittäisten käyttäjien sijaintia. Sovelluksen toiminta perustuu kampuksen käytäville asennettujen Bluetooth-lähettimien signaaleihin.

Oamkin opiskelijana voit käyttää Oamkille merkittyjä autopaikkoja. Sinun tulee hakea käyttöoikeus autopaikkaan. Oamkilla on sekä maksuttomia kylmiä autopaikkoja että maksullisia lämmityspaikkoja. Ohjeet autopaikan käyttöoikeuden hakemiseen Linnanmaan kampukselle opiskelijaintra Oivassa. Opiskelijaintraan kirjaudut students.oamk.fi -käyttäjätunnuksella.

Huomioithan, että Oamkin opiskelijana et saa pysäköidä Oulun yliopiston autopaikoille. 
 

SOSIAALI- JA TERVEYSALAN KAMPUKSET

Sosiaali- ja terveysalan kampukset sijaitsevat Oulussa (Kontinkangas) ja Oulaisissa. Kontinkankaalla järjestetään bioanalytiikan, ensihoidon, hoitotyön, optometrian, röntgenhoitajan ja suun terveydenhuollon koulutusta. Oulaisten kampuksella järjestetään hoitotyön koulutusta.

Katso ohjeet pysäköintiin Kontinkankaan kampuksella.

 

Koulutuspalvelut ja hakijapalvelut

Koulutuspalvelut

Koulutuspalveluiden Oamk-lähipalvelut
 ohjaa ja neuvoo sinua muun muassa opiskeluoikeuteen, lukuvuosi-ilmoittautumiseen, opiskelijavaihtoon, vakuutuksiin ja valmistumiseen liittyvissä asioissa. Saat meiltä erilaisia opiskeluun liittyviä asiakirjoja, kuten opiskelutodistuksen, opintosuoritusotteen ja valmistuessasi tutkintotodistuksen. Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijat voivat asioida Linnanmaan ja Kontinkankaan kampusten palvelupisteillä (Katso palvelupisteiden aukioloajat).  

Oamk-lähipalvelut tavoitat sähköpostitse study.oamk(at)oulu.fi ja puhelimitse 029 448 9210. Puhelinpalveluaika on ma - pe klo 10-12. 
 

Hakijapalvelut 

Hakijapalvelut tavoitat sähköpostitse hakijapalvelut(at)oamk.fi
Puhelin: 029 448 9002, ma-to klo 9-13.
Postiosoite:
Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk), Hakijapalvelut, PL 405
90101 OULU