Marjo Sormunen
12.03.2018

YAMK-tutkinnosta kunnon eväät työelämään

YAMK-tutkinto avasi Ari Niskaselle uuden uran. Aiemmin lastensuojelualalla osakkaana toiminut Ari työskentelee nyt Vaalan kunnan hallintojohtajana sekä vs. kunnanjohtajana.

Ari Niskanen opiskeli Oulun ammattikorkeakoulussa ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon eli Master-tutkinnon.

– Olin ehtinyt pohtia, että haluaisin muutosta. Kun vaimo vinkkasi Master-tutkinnosta, ei tarvinnut kahta kertaa miettiä hakemista.

Ari pääsi ensi yrittämällä opiskelemaan sosiaali- ja terveysalan kehittämistä ja johtamista. Opintojen yhdistäminen työn ja kahden harrastavan lapsen kanssa ei ollut aina helppoa, vaikka lähipäiviä olikin melko vähän. Välillä opinnot olivat kokonaan jäissä.

– Muistan hyvin, kun ohjaajani totesi, että ”Muista Ari, ettei tämä ole elinkautinen.” Lause jäi niin hyvin mieleen, että päätin rutistaa opinnot kasaan. Neljä vuotta siihen meni, sillä valmistuminen jumittui opinnäytetyön roikkumiseen.

Ari möi opiskeluaikanaan osuutensa osakeyhtistä – eikä turhaan. Hänet valittiin pian valmistumisen jälkeen Vaalan hallintojohtajaksi.

– En olisi tässä työssä ilman Master-tutkintoa, joka on ihan yhtä pätevä kuin yliopiston maisterin paperit.

Ari harmittelee sitä, että Master-tutkinto on yhä melko huonosti tunnettu työmarkkinoilla. Tutkinto antaa hänen mukaansa kunnon eväät työelämään.

– Suosittelen tutkintoa niille, jotka suunnittelevat ja haluavat edetä työurallaan.