Oamk
21.02.2022

Viivi Virkkula: ”Ensin tuntui, etten ole lainkaan jyvällä”

Viivi Virkkula valmistui Oamkista agrologiksi vuonna 2016. Musiikkilukion kasvatti pohti ensin, haluaisiko tehdä rakkaasta musiikkiharrastuksesta itselleen myös työn. Lopulta rakkaus ja kiinnostus luontoon sai hakemaan Oamkin luonnonvara-alan opintoihin.

Viivi ojentaa kauraa kohti kameraa.

– Ajattelin myös, että vaikka maailmassa tapahtuisi mitä, ihmiset syövät. Nyt ja tulevaisuudessa. Siksikin tämä ala veti puoleensa.

Viivi löysi Oamkista tiiviin kaveriporukan ja hyvän yhteishengen luonnonvara-alan opiskelijoiden kesken. 

– Autoimme toisiamme opinnoissa, ja sain monta loppuelämän ystävää.

Aivan aluksi Viiviä kuitenkin arvelutti oma tausta. Toisin kuin moni muu, hän ei ollut maatilan kasvatti. Moni asia, josta muut puhuivat kokeneesti, oli hänelle uusi. Vaati itseluottamusta ja rohkeutta olla heidän joukossaan.

– Ensin tuntui, etten ole ollenkaan jyvällä. Opinnot antoivat kuitenkin todella paljon näkökulmaa maatalouden monimuotoisuuteen.

Viivin lähtökohdista on ollut hyötyäkin. Alalle ulkopuolelta tulleena hän on huomannut löytävänsä usein tuoreita näkemyksiä ja pystyvänsä haastamaan kotona opittuja tapoja ajatella. Opinnoissa tuli myös menestystä, mikä kohotti itseluottamusta entisestään.

Valmistuttuaan Viivi on päässyt työskentelemään maatilatöiden lisäksi niin maaseutuhallinnossa, ELY-keskuksessa kuin ProAgriallakin. Opinnot avasivat silmät sen suhteen, miten monella tapaa maatalous kietoutuu nykyihmisen elämään.

– Tämän koulutuksen pohjalta voi tehdä vaikka mitä, bioenergiasta taloushallintoon ja karjataloudesta kasvintuotantoon!