Ei tiedossa
30.07.2018

Viestinnän opiskelijoiden harjoittelu: Kesä täynnä tapahtumia

Viestinnän opiskelijat Aleksi Kari ja Salla Simonaho nauttivat kulttuurintäyteisestä harjoittelustaan.

Medianomiksi Oulun ammattikorkeakoulussa opiskeleva Salla Simonaho nauttii kulttuurintäyteisestä harjoittelujaksosta.

Verkostojen tärkeyttä tälläkään alalla ei voi aliarvioida, medianomiksi opiskeleva Salla Simonaho sanoo.

Neljännen vuotensa viestinnän opintojen parissa aloittaneet Aleksi Kari ja Salla Simonaho ovat olleet kesän harjoittelussa Oulun juhlaviikoilla. Aleksi oli elokuun ajan verkkotoimituksessa ja kulki kuvaamassa juhlaviikkojen tapahtumia. Salla puolestaan vietti koko kesän viestintäassistenttina.

Sallan mielestä harjoittelussa parasta on ollut työtehtävien monipuolisuus ja se, että häneen on luotettu ja vastuuta on annettu.

– Kesän aikana olen vastannut juhlaviikkojen lehtien teosta ja ilmoitusten laatimisesta. Lisäksi olen päivittänyt nettisivuja ja somekanavia.

Harjoittelun aikana Sallalle on kertynyt myös arvokasta esimieskokemusta, kun hänen vastuullaan on ollut julisteita jakava street team.

– Olen myös tavannut paljon uusia ihmisiä kesän aikana. Verkostojen tärkeyttä tälläkään alalla ei voi aliarvioida.

Aleksikin on ollut tyytyväinen harjoittelunsa sisältöön. Hän sanoo oppineensa paljon etenkin valokuvauksesta.

– Lisäksi olen päässyt kurkistamaan erilaisiin kulttuuritapahtumiin. Osa juhlaviikkojen ohjelmistosta oli minulle ennestään tuttua. Harjoittelun myötä olen tajunnut, kuinka iso kokonaisuus Oulun juhlaviikot todellisuudessa on.

Viestinnän opiskelija Aleksi Kara on ollut kesän harjoittelussa Oulun juhlaviikoilla.

Harjoittelun myötä Aleksi Kari on innostunut valokuvauksesta entistä enemmän.

Työt ovat vieneet mukanaan

Vuoden päästä valmistuva Aleksi ei vielä osaa sanoa tarkasti, mitä tulevaisuudessa tekisi. Harjoittelun myötä Aleksi on innostunut valokuvauksesta entistä enemmän, ja tulevassa työssä olisikin mukava hyödyntää myös karttuneita valokuvaustaitoja.

Myös Sallalla tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki. Työt viestinnän ja kulttuurin parissa ovat kuitenkin vieneet mukanaan.

– Tämä harjoittelujakso on ollut hyvä lisä opintoihin, joissa painotetaan enemmän journalistista osaamista. Kesän aikana olen saanut hyvän yleiskatsauksen myös toisenlaisiin viestinnän tehtäviin.

Sekä Salla että Aleksi ovat viihtyneet harjoitteluissaan hyvin ja suosittelevat paikkaa muillekin. Aleksilla on kuitenkin pieni vinkki verkkotoimittajan pestiä hakeville.

– Jotain pohjaa valokuvaukseen on hyvä olla. Vaikka työnimike on verkkotoimittaja, työt koostuvat pääasiassa valokuvauksesta, Aleksi sanoo.

Verkkotoimittajan täytyy myös sietää kiirettä ja epätavallisia työaikoja.

– Suurin osa tapahtumista on iltaisin. Lisäksi on päiviä, jolloin pitää juosta kiireellä paikasta toiseen.