Oamk
21.02.2022

Tiia Juntunen: ”Löysin oman polkuni”

Tiia valmistui Oamkista keväällä 2020 tietojenkäsittelyn tradenomiksi. Polku ensimmäiseen korkeakoulututkintoon löytyi uteliaisuuden ja opinhalun kautta. Uudet opinnot ja niiden yhdistäminen päivätyöhön jännittivät.

Tiia seisoo metsässä kartta kädessään.

– Harkitsin ensin liiketalouden tradenomin opintoja. Tietojenkäsittely tuli sitten vastaan, ja sen sisältö kuulosti mielenkiintoiselta. Jännitin kyllä koodaamisen opettelua, koska tietotekniikka ei koskaan ole ollut vahvuuteni.

Tiia ei tiennyt alasta etukäteen juuri mitään, saati mitä töitä tulisi tekemään valmistuttuaan. Samaa sanoivat monet luokkatovereista. 

– Huomasin onneksi, että tämä tutkinto antaa mahdollisuuksia tosi moneen, myös ihmisten parissa työskentelemiseen, joka on aina ollut minun sydäntäni lähellä. Opiskelukaverit ovat lähteneet tosi moneen eri suuntaan, jokaiselle on löytynyt se oma ura.

Oamkista Tiia löysi luokkakavereiden kesken mahtavan tiimihengen, vaikka suoritti opinnot monimuoto-opintoina eikä siis tavannut joitakin opiskelukavereista kertaakaan kasvokkain. Yhteyttä pidetään edelleen.

– Sain aina tukea opettajilta ja kanssaopiskelijoilta, jos en ymmärtänyt tai osannut. Myös monimuoto-opintojen joustavuus toimi tosi hyvin, kun sain suorittaa niitä omassa tahdissani ja sovittaa työntekoon.

Tiia löysi tietojenkäsittelyn opinnoista oman polkunsa ja jatkoi valmistuttuaan opiskelua yliopistossa uuden työn ohella. Oamkin opintoja hän kiittelee käytännön harjoitusten antamasta tukevasta pohjasta.

– On tosi hyvä, että opintoihin sisältyy paljon käytännön hommia. Oikeasti toteutettavat projektit olivat opintojen parasta antia. Käytännön soveltaminen on auttanut oppimaan teoriaa nykyisissä opinnoissa.