Laure Kurkela
13.03.2019

Taide ja mainokset inspiroivat medianomia

Saara Savusalo opiskelee Oulun ammattikorkeakoulussa visuaalista suunnittelua. Saara on tykännyt taiteesta ja taiteen tekemisestä pienestä pitäen. Myös mainokset ovat aina kiinnostaneet häntä. Mainoksissa viehättää visuaalisuus ja mahdollisuus viestiä ihmisille eri asioita. Innostus visuaaliseen suunnitteluun syntyi seitsemännellä luokalla, jolloin Saara kuuli, että graafiset suunnittelijat tekevät mainoksia työkseen. Siitä asti hänen tavoitteenaan on ollut päästä tekemään alan töitä.

Rovaniemeltä kotoisin olevalle Saaralle oli luonnollista hakea opiskelemaan Oamkiin. Oulu oli tuttu kaupunki, jossa hän oli vieraillut usein ja jossa Saaralla oli jo valmiiksi ystäviä.

Opinnoissaan Saara on saanut itseluottamusta onnistuneista projekteista. Hän mainitsee merkittävämmäksi viimeajan onnistumisekseen ison peliprojektin, jossa oli todella paljon töitä. Peli saatiin kuitenkin kunnialla valmiiksi ja siitä tuli hieno.

– Itsevarmuus tarkoittaa minulle sitä, että vaikka kohtaisi elämässä haasteita, niistä selviää, kun tekee omaa juttuaan, omalla tyylillä. Siitä tulee varmuus, että pärjään ja riitän tällaisena kuin olen.

Saaran onnellisuuden lähteenä toimivat elämän perusjutut kuten perhe, ystävät ja pienet, pörröiset eläimet. Myös poikkitaiteellinen tekeminen on Saaralle ilon aihe kuten kitaran soiton opettelu ja sarjakuvien tekeminen. Saara tietää, että unelmat käyvät toteen, kun niiden parissa ahertaa: hänen unelmanaan oli julkaista omia sarjakuvia, ja vuodesta 2013 saakka hän on näin päässyt tekemään. Ensimmäinen oma sarjakuva-albumikin on valmisteilla.

Valmistuminen Oamkista kolkuttelee jo ovella. Saaran tulevaisuuden unelmana on saada mukava työpaikka omalta alalta. Neljättä vuotta opiskelevalla Saaralla riittää positiivista sanottavaa Oamkista, ja antaa neuvonsa opiskelupaikkaa etsivälle.

– Oamkia harkitsevalle tyypille sanoisin, että tämä on tosi hyvä koulu. Kannattaa ottaa kaikki irti opinnoista, koska täällä pystyy erikoistumaan niin monenlaisiin juttuihin. Vapaavalintaisia kursseja on paljon ja niitä kannattaa käydä: koskaan ei voi tietää, miten niistä voi hyötyä jatkossa.

Saaran unelmiin kuuluu tulevaisuudessa myös matkustaminen. Se vaatii itseluottamusta, jota Saara on jo hankkinut vaihto-opiskelun myötä.

– Luotin itseeni silloin, kun päätin, että haen vaihtoon. Olin pitkään haaveillut siitä, ja mietin että uskallanko. Uskalsin, luotin itseeni, ja se oli mahtavaa.