Oamk
21.02.2022

Sofia Timonen: ”Sain ammatillisen turvaverkon”

Sofia Timonen valmistui Oamkista toukokuussa 2021. Nykyisin päätoimisena tanssinopettajana toimiva Sofia mietti ennen opiskeluihin hakemista, riittävätkö omat taidot opettajan ammattiin saakka.

Sofia katsoo kameraan hymyillen.

– Haaveilin tanssinopettajan ammatista pitkään. Lukiossa ollessani silloiset tanssinopettajani kannustivat hakemaan, mutta epäilin omia kykyjäni.

Opinnot Oamkissa tarjosivat lopulta enemmän kuin Sofia uskalsi toivoakaan. Varmuutta tuli omaan tanssimiseen sekä opettajana toimimiseen.

– Opinnoista jäi tosi lämmin ja hyvä fiilis. Sain apua kaikkeen, mihin sitä tarvitsin. Pedagogisissa opinnoissa kannustettiin, harjoitteluja ohjattiin. Todella haluttiin, että kehitymme opettajina.

Pelkkää ruusuilla tanssimista opinnot eivät olleet. Tanssinopiskelijan päivät olivat välillä pitkiä ja haastavia myös fyysisesti. 

– Tanssimme paljon ja kovalla teholla. Rankkuudesta huolimatta siitä sai niin paljon, että se oli kaiken vaivan arvoista.

Sofian mielestä Oamk-opinnoissa oli hienointa tanssillisen kehityksen lisäksi se, miten opettajat kannustivat ajattelemaan asioita usealta kantilta, kyseenalaistamaan ja sitä kautta löytämään sen, mitä mieltä itse todella on.

– Opin luottamaan omaan ajatukseeni ja itseeni. Voin tehdä asiat eri tavalla, olla vaikka vähän vastarannan kiiski.

Sofia teki opintojen ohella tanssinopettajan töitä. Oamkista löytyi harjoittelun kautta hyvät kontaktit työelämään – ja tärkeä tukijoiden joukko.

– Edelleen tuntuu, että minulla on opettajissani ja koulukavereissani turvaverkko, joka auttaa ja tukee tarvittaessa.