Laure Kurkela
07.03.2019

Sisustus- ja remonttiohjelmat sysäsivät opiskelemaan rakennusarkkitehdiksi

Eerika Kihlström opiskelee Oulun ammattikorkeakoulussa rakennusarkkitehdiksi. Eerikan kiinnostus kodin remonttihommiin heräsi jo lapsuudessa. Pintaremonttiin ja sisustukseen keskittyvät televisio-ohjelmat olivat Eerikan suosiossa jo ala-asteella. Eerika on aina tykännyt auttaa kodin pienissä rakennus- ja remontointitöissä, mutta rakennusarkkitehtina työskentelevä isä ei koskaan tuputtanut uraansa tyttärelleen.

Lukioikäisenä omia vaihtoehtoja punnitessa ja ammattitestien kautta arkkitehti pomppasi esille. Eerika päätti tarttua kiinnostuksen kohteeseensa, joka oli ollut mukana jo lapsuudesta saakka.

Opinnoissaan Eerika on saanut onnistumisen tunteita, kun on saanut suoritettua kurssin tai tehtävän, jossa on ollut työnsarkaa. Vaikeuksia kohdatessa luokkakavereista on saanut tukea ja turvaa.

Onnellisuus Eerikan elämään kumpuaa ihanista ihmisistä ympärillä, ruoasta ja ulkona liikkumisesta. Tulevaisuuden unelmana on valmistuminen, kertoo kolmatta vuotta opiskeleva Eerika. Tämän hetkinen elämäntilanne on Eerikalle myös osa unelmaa: hän arvostaa todella itsenäistä elämää.

– Saa itse päättää, mitä tekee, milloin tekee ja kenen kanssa tekee. Ja on opiskelupaikka alalta, josta tykkää!

Eerikalle itseluottamus on sitä, kun menee rohkeasti kohti uusia tilanteita.

– Yrittää olla turhaan miettimättä, mitä muut ajattelevat. Tekee jotain semmoista, mitä ei tulisi tehtyä normaalisti. Itsevarmuuden osoittaminen muille ruokkii omaa itsevarmaa fiilistä.

Vaikeissa tilanteissa Eerika pitää motivaatiotsemppejä itselleen. Hankalassa tilanteessa pitää osata kasata itsensä ja luottaa itseensä.

Eerika suosittelee Oamkia myös kauempaa hakeville. Vantaalta kotoisin oleva nuori nainen kehottaa hakemaan rohkeasti muuallekin kuin vain kotikonnuille.

– Se antaa paljon.