Oamk
21.02.2022

Ari Pentti: "Opinnot eivät olleetkaan mitään rakettitiedettä"

Koulutuskeskus Brahessa autoasentajapuolen päätoimisena tuntiopettajana toimiva Ari Pentti halusi täydentää osaamistaan ja pätevöityä toimimaan myös katsastajan työssä. Hän sai tuttavaltaan vinkin suorittaa ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon kursseja avoimen ammattikorkeakoulun puolella.

– Työn ohessa kurssien suorittaminen sujui hyvin. Kyllä opintojen eteen töitä sai tehdä, mutta aika rennosti ne kuitenkin loppujen lopuksi hoituivat.

Avoimen opinnot oli helppo aloittaa, koska kursseja saattoi ottaa työn alle yksittäin. Opintopisteiden karttuessa kipinä suorittaa kokonainen YAMK-tutkinto syttyi Arin mielessä. 

– Oamkissa opettajana työskentelevä tuttuni vinkkasi, että voisin hyväksiluetuttaa jopa 15 opintopistettä avoimen opintojani, jos lähtisin tekemään autoalan YAMK-tutkinnon.

Vuoden 2022 alussa Arista tuli siis autoalan tutkinto-opiskelija. Polku avoimen opinnoista tutkinto-opiskelijaksi osoitti hänelle, että epävarmuus omasta pärjäämisestä korkeakouluopinnoissa oli aiheetonta.

– Huomasin, etteivät ylemmät ammattikorkeakouluopinnot ole mitään rakettitiedettä. Opettajat ovat myös olleet hienosti tukena ja aina valmiina vastaamaan kysymyksiini.

Opettajan ja katsastajan työhönsä Ari uskoo saavansa opinnoista paljon uusia työkaluja ja näkökulmia.

– Opettajan on hyvä kehittää omaa ajatteluaan, jotta ei uraudu. Uskon ja toivon myös, että saan opinnoista oppia myös johtamiseen ja kykyjä ajatella asioita laajemmin.