Oma paikka löytyi Oamkista

Oamkin vuoden opiskelijaksi valittu Lea Lorenz tiesi heti ensimmäisenä valintakoepäivänä haluavansa opiskelemaan juuri Oamkiin.

Oamkin vuoden opiskelijaksi valittu Lea Lorenz tiesi heti ensimmäisenä valintakoepäivänä haluavansa opiskelemaan juuri Oamkiin.

Oamkin tanssinopettajakoulutuksessa balettia pääaineenaan opiskeleva Lea Lorenz aikoi alun perin lähteä opiskelemaan ulkomaille. Hän kuitenkin haki viime hetkellä Oamkiin. Valintakokeiden lämmin ja kannustava ilmapiiri jäi Lean mieleen.

– Oamk vaikutti heti ensimmäisestä valintakoepäivästä lähtien oikealta paikalta, ja halusin ehdottomasti sinne. Opettajat olivat ystävällisiä, ja tunnit olivat korkealaatuisia ja mielenkiintoisia. Vaikka valintakokeet jännittivät, minulla oli hauskaa. Olin niin onnellinen, kun pääsin!

Koska tanssin opiskeleminen ei täysin onnistu etäopetuksessa, ovat tanssinopettajaopiskelijat opiskelleet poikkeusolojen aikana myös lähiopetuksessa hygienia- ja turvallisuusohjeita noudattaen.

– Minulle on tosi tärkeää olla aidossa vuorovaikutuksessa opettajien ja muiden opiskelijoiden kanssa. Olen kiitollinen siitä, että tanssitunteja voidaan pitää ihan paikan päällä. Tällä hetkellä minulla on vain kaksi etäkurssia.

Vahvuudet esiin

Lea on iloinen siitä, että opinnoissa pyritään näkemään jokaisen opiskelijan vahvuudet.

– Puhumme myös kehittämiskohteista, emme heikkouksista. Meidän ryhmämme ilmapiiri on kunnianhimoinen, luottavainen ja lämmin. Kannustamme, motivoimme ja opetamme toisiamme. Jokaiselta ihmiseltä voi oppia jotain.

Vuoden opiskelijaksi valitseminen tuli Lealle yllätyksenä, mutta hyvänä sellaisena.

– Kaikista eniten minua kosketti opiskelijoiden, opettajien, perheen ja muiden ystävien riemukkaat reaktiot. Sain niin paljon onnitteluja, hymyjä ja kommentteja, että olin aivan liikuttunut.

Vaikka tanssinopettajaopiskelijan aika kuluu pitkälti tanssin pyörteissä, ehtii Lea tehdä vapaalla muutakin.

– Vapaa-ajalla esimerkiksi soitan pianoa tai ukulelea sekä laulan, tapaan ystäviä ja neulon. Lisäksi venyttelen tai teen lihaskuntoa, sillä ne rentouttavat minua syvästi. Rakastan myös käydä hyvillä kirppareilla.

Lue Leasta lisää: Tanssinopettajan koulutus ponnahduslautana unelma-ammattiin