Laure Kurkela
04.03.2019

Medianomiksi opiskeleva Anttu rakastaa esiintymistä

Visuaalista suunnittelua Oulun ammattikorkeakoulussa opiskelevan Anttu Hervan tie Oamkiin alkoi kiinnostuksesta media-alaan. Media-ala on Antusta itseilmaisuun sopiva ala eikä hän saa samanlaista iloa irti mistään muusta alasta.

– Itseilmaisu ja se, että pääsee luovaan tekemiseen, ajaa tälle alalle.

Hän kehuu Oamkin tarjontaa mainiten kuinka näin laajaa media-alan koulutusta ei ole muualla Suomessa. Anttu on asunut Oulussa jo 20 vuotta, ja hän pitää Oulua yleisesti hyvänä opiskelijakaupunkina.

Antun opinnot ovat olleet hänen omien sanojensa mukaan sarja onnistumisia. Aiempaa kokemusta alalta hänellä ei ollut, joten oman kehityksen huomaaminen tuntuu onnistumiselta. Antun mukaan täysin ennalta tuntemattomiin asioihin tutustuminen ja niiden oppiminen on palkitsevaa, varsinkin jos huomaa olevansa uudessa asiassa varsin taidokas.

Harrastuneisuus alaa kohtaan on auttanut opintojen hankalissa paikoissa ja itsenäinen tekeminen kotona on ajanut osaamista eteenpäin ahkeran harjoittelun kautta. Ennen kaikkea Anttu on kohdannut vaikeudet yhdessä opiskelukavereiden kanssa.

– Meillä on luokassa tosi hyvä yhteishenki ja mahtavaa vertaistukea saa päivittäin.

Media-alan ohella Anttu purkaa luovuuttaan musiikkiin. Antun eräs unelma onkin käynyt jo toteen oman musiikin parissa. Musiikin tekemiseen on löytynyt hyviä kavereita ja itsetehtyä musiikkia on päästy myös julkaisemaan. Tulevaisuudessa Anttu haluaisi tehdä enemmän omaa musiikkia, enemmän kuvituksia sekä esiintyä enemmän.

Antulle onnistumiset ovat tärkeitä, sillä hänen itseluottamuksensa kumpuaa onnistumisen tunteesta. Onnistuminen luo itseluottamusta ja se vaikuttaa myös kaikkeen muuhun. Onnelliseksi Antun tekee esiintyminen. Esiintymiskokemuksia hän saattaa jännittää tosi pitkään, mutta sitten kun se on ohi, tunne on huumaava - varsinkin jos esiintyminen on mennyt hyvin.

– Luotan itseeni kaikista parhaiten silloin, kun esiinnyn. Siinä täytyykin olla luottamus omaan tekemiseen. Esiintymisestä ei tule mitään, jos on silleen pliisusti, vaan pitää olla itsevarmasti esillä. Silloin voi luottaa itseensä eniten.

Anttu antaa neuvon Oamkia opiskelupaikaksi harkitsevalle: Kannattaa! Hän kehuu Oulua mahtavana opiskelukaupunkina, ja Oamkia hyvänä paikkana opiskella. Visuaalista suunnittelua opinahjonaan harkitseville hän kehottaa ehdottomasti hakemaan. Anttu kehuu medianomi-puolen ammattitaitoista henkilökuntaa ja innostavaa ilmapiiriä, ja antaa viimeisen vinkin:

– Kliseinen vinkki, mutta ”think outside the box,” se toimii! Sillä olen itse pärjännyt pitkälle näissä opinnoissa.