Oamk
21.02.2022

Katariina Pelto: ”Sain osaamiseeni päivityksen”

Katariina valmistui Oamkista syksyllä 2021 liiketalouden tradenomiksi. Ennen Oamk-opintoja hän teki pätkätöitä ja oli välillä työttömänäkin.

Katariina katsoo kameraan hymyillen.

– Hain Oamkiin, koska halusin päivitystä osaamiseeni, sen kautta paremmat mahdollisuudet työllistyä ja paremmat valmiudet tehdä töitä. Kaipasin enemmän ymmärrystä liiketaloudesta.

Normaalisti 3,5 vuotta kestävät opinnot veivät Katariinalta neljä vuotta. Epävarmuus omasta osaamisesta viivytti valmistumista. Itsekriittisyys meinasi lannistaa, eivätkä opinnot tuntuneet etenevän millään.

– Erityisesti opinnäytetyöhön kului paljon aikaa. En vain uskonut, että siitä tulee mitään. Kuvittelin, että kaikki mitä teen, on huonoa. Etten osaa tätäkään kuitenkaan. Sitten vain pakotin itseni ajattelemaan, että "hoidan nyt tämän homman alta". 

Hyvät arvosanat ja palaute opettajilta eivät saaneet Katariinaa vakuuttumaan pärjäämisestään. Opinnäytetyöstä hän sai lopulta viitosen eli parhaan mahdollisen arvosanan.

– En oikein uskonut sitäkään. Ajattelin, että se on joku säälinumero! Kun sitten työn lukivat muutkin ja kehuivat sitä, uskalsin ajatella järjellä ja todeta, että se on oikeasti hyvä. Sain siitä potkua ja suoritin viimeiset kurssit täysillä!

Katariina suuntautui esimiestyöhön ja henkilöstöjohtamiseen ja opiskeli lisäksi markkinointia. 

– Henkilöstöhommat ovat aina kiinnostaneet. Voisin kuvitella tekeväni työtä, jossa pääsen vaikuttamaan henkilöstön hyvinvointiin ja työympäristöön.

Millaisia eväitä Oamkilla koettu opintie antoi tulevaisuutta ajatellen?

– Opin itsestäni paljon. Opin luottamaan siihen, että osaan. Nyt on tulevaisuuden suhteen toiveikkaampi ja varmempi olo.