Laure Kurkela
07.03.2019

Kaksikielisyys tulevan rakennusinsinöörin valttina

Gleb Kravtsov on rakennustekniikan opiskelija Oulun ammattikorkeakoulussa. Venäjältä kotoisin oleva Gleb pitää vahvuutenaan kaksikielisyyttä. Gleb kertoo, että rakennusalalla on hyviä mahdollisuuksia niille, jotka osaavat sekä suomea että venäjää, sillä suomalaiset rakennusalan yritykset rakentavat paljon rakennuksia myös Venäjän puolelle.

Gleb tutustui alaan kavereiden kautta, sillä hänen venäläisillä kavereilla oli ollut Suomessa rakennusalan työpaikkoja, vaikkeivät he puhuneet suomea. Gleb ei yhtään tiennyt, mitä elämällään tekisi. Mitä enemmän hän tutustui rakennusalaan, sitä enemmän hän huomasi pitävänsä siitä.

– Olen avannut itselleni uuden maailman. Aiemmin opiskelin biologiaa ja kemiaa.

Gleb on asunut Suomessa kuusi vuotta, ja hän sai viime vuonna Suomen kansalaisuuden. Hän haki saman tien opiskelemaan Oamkiin.

Rakennusalaan liittyvä matematiikka ja fysiikka olivat Glebille uusi tuttavuus. Gleb tunnustaa kuitenkin olevansa nyt hyvä matematiikassa. Hän on päihittänyt vaikeudet opinnoissa ahkerasti opiskellen.

Itsevarmuutta Gleb saa ahkeran opiskelun tuloksista, ja siitä, kun hän huomaa hommien sujuvan. Hän tosin mainitsee, että välillä itseluottamusta on liikaakin, joka saattaa ajoittain johtaa liian ison työtaakan ottamiseen.

– Mulla on itseluottamusta joskus vähän liikaa. Sitä voisi vähän leikata pois.
Aina töistä on kuitenkin selvitty, mutta joskus työmäärä on stressin lähde.

Tällä hetkellä Glebin tekee onnelliseksi opiskelu. Ammattikorkeakouluun pääseminen oli hänelle yksi unelma, joka on jo käynyt toteen. Tulevaisuuden unelmana ovat Oamkista valmistuminen ja oman alan työpaikan löytäminen.

Oamkia harkitsevalle Gleb suosittelee paikkaa lämpimästi.

– Rohkeasti tänne opiskelemaan, se on helpompaa kuin ajattelette! Täällä on mukavaa, ei stressiä, hyvät opettajat ja hyvä ilmapiiri.