Oamk
21.02.2022

Jaakko Linna: ”Minulla oli lahjoja vaativalle alalle”

Ensihoitajaksi vuonna 2007 valmistunut Jaakko Linna sai Oamk-opinnoistaan hyvän pohjan toimia vaativassa ammatissa. 10 vuotta ensihoitajan töitä tehnyt Linna toimii nykyisin hätäkeskuspäivystäjänä, mutta sanoo ensihoitajaopintojen auttavan paljon myös nykyisessä roolissa.

Jaakko katsoo kameraan hymyillen.

– Teoriapohja opittiin luennoilla, mutta parasta oli saada oppia käytännössä, simulaatiotunneilla ja harjoittelussa. Niillä pääsi soveltamaan opittua.

Insinöörin hommiakin harkinnut Jaakko on tyytyväinen, että seurasi kutsumustaan ja valitsi ensihoitajaopinnot.

– Opiskelin lapsuuteni haaveammattiin. Tuli nopeasti myös tunne, että minulla on lahjoja tälle alalle. Ensihoitajan työ on tulevaisuuden työ, jota voi halutessaan tehdä eläkeikään saakka. Työt eivät taatusti lopu.

Rantsilasta lukion ja armeijan jälkeen omilleen Ouluun muuttanut Jaakko löysi opiskelutovereistaan samanhenkisen porukan. Kahdentuhannen asukkaan pikkukylästä kaupunkiin lähteminen sujui senkin vuoksi mutkattomasti.

– Kaveripiiri laajeni nopeasti. Meillä oli kaikilla lukiotausta, ja samanlainen tapa opiskella. Joskus pidettiin lukupiirejäkin, kun valmistauduttiin tentteihin.

Työn luonne toki pohditutti Jaakkoa. Tiedossa oli, että ala on vaativa.

– Ensihoidossa ollaan rankoissakin tilanteissa. Se jännittää, miten käytännön tilanteissa selviytyy. Samalla pitää olla laaja asiantuntemus, teoria hallussa.

Jaakon mielestä opinnoissa ja työelämässä pärjää kyllä, jos on perusluonteeltaan sopivasti sosiaalinen. Teoriatiedon kyllä pystyy oppimaan.

– Kun jaksaa opetella asiat, ottaa kirjan kauniiseen käteen, sieltä tulee se selkänoja: osaan tämän.