Julia Asikainen
09.02.2023

Highway-opinnot avasivat oven agrologin koulutukseen heti ammattikoulun jälkeen

Highway-opinnot toivat Emma Piiraiselle paljon uutta tietoa, onnistumisen tunteita ja opiskelupaikan agrologin koulutuksesta.Eläintenhoitajaksi Kajaanissa valmistunut Emma Piirainen tiesi jo ammattikoulussa, että hän haluaa vielä jatko-opiskelemaan ammattikorkeakouluun. Kun Emma kuuli mahdollisuudesta suorittaa Highway-opinnot ja saada sitä kautta varma opiskelupaikka Oamkista, hän innostui heti.

– Opettajani ammattikoulussa tiesi, että haluan jatkaa opiskelua ammattikorkeakoulussa, joten hän tuli kertomaan Highway-opinnoista ja kyseli kiinnostustani niihin. Varma opiskelupaikka kuulosti mahtavalta ja ajattelin, että opintojen tehtäviä voisi olla mukava tehdä, Emma kertoo.

Emmalle oli selvää, että hän suuntaa ammattikorkeakoulussa agrologin koulutukseen.

– Agrologin opinnot tuntuivat luontevalta jatkumolta maatalousalan perustutkinnolle.

Emma aloitti Highway-opinnot eläintenhoitajan opintojensa loppuvaiheessa ja sai keskittyä rauhassa niiden suorittamiseen, sillä hän oli käynyt jo kaikki muut toisen asteen koulutukseen kuuluvat opinnot.

– Minulta puuttui toisen asteen koulutuksesta enää 15 opintopistettä ja sain ne kätevästi Highway-opinnoista.

Varma opiskelupaikka ja kiinnostavat opinnot motivaationa

Emman luonnonvara-alan Highway-opintoihin kuului matematiikan ja vastuullisen ruoantuotannon lisäksi yksi valinnainen opintojakso liittyen vasikoiden hoitoon ja hyvinvointiin. Emma suoritti Highway-opinnot kokonaan etänä noin kolmessa kuukaudessa.

– Opiskelu oli itsenäistä, mutta materiaalit olivat todella hyviä ja aina oli mahdollista kysyä apua. Varman opiskelupaikan lisäksi minua motivoi paljon se, että opiskeltavat aiheet olivat niin kiinnostavia.

Parasta opinnoissa oli Emman mielestä se, kuinka paljon niistä sai uutta tietoa ja onnistumisen tunteita.

– Siitä tuli aina ihan mahtava fiilis, kun oppi jonkun vaikeamman asian. Ammattikorkeakoulussa opiskelun aloittaminen tuntui myös helpommalta, kun oli saanut jo etukäteen vähän käsitystä siellä opiskelusta.

 

Agrologin opinnot ovat lähteneet hyvin käyntiin

Emman mukaan Highway-opinnot vaativat aikaa, kiinnostusta opiskeltavaa alaa kohtaan ja motivaatiota itsenäiseen opiskeluun.

– Vaikka välillä tuntuisikin hankalalta, ei kannata luovuttaa, vaan kysyä rohkeasti apua. Opiskelupaikan saaminen kyllä sitten palkitsee.

Highway-opintojen jälkeen Emma kokee agrologin opintojen lähteneen hyvin käyntiin.

– Ala tuntuu mielenkiintoiselta ja omalta.

Emma suosittelee Highway-väylää lämpimästi kaikille, joita kiinnostaa ammattikorkeakoulussa opiskelu.

– Jos itseä kiinnostavan alan Highway-opintoja on tarjolla, kannattaa ehdottomasti tarttua siihen mahdollisuuteen.