Luonnonvara-ala

Luonnonvara-ala on vakaa toimiala, jossa on tarvetta monenlaisille osaajille. Perusmaatalous teknistyy ja tuotantorakenne kehittyy koti suurempia yksiköitä. Ympäristönäkökohdat ja vastuullinen ruoantuotanto ovat yhä tärkeämpiä. Pääset tutustumaan luonnonvara-alaan suorittamalla kolme kurssia.

Oamk Highway -opinnot (15 op):

 • Luonnonvara-alan matematiikka (5 op)
  • suoritus jommankumman ryhmän mukana tai itsenäisesti tenttimällä:
   31.10.2022–21.12.2023 (monimuotoryhmän aikataulun mukaan)
   13.3.2023 –15.5.2023 (päiväryhmän mukana etänä, aikataulu tarkentuu keväällä 2023)
   Kurssin saa hyväksyttyä myös suorittamalla 6 lukion matematiikan kurssia hyväksytysti (vähintään arvosana 5)
   Kurssin koe suoritetaan valvottuna omassa oppilaitoksessa tai Linnanmaan kampuksella sovittuna ajankohtana
 • Vastuullinen ruoantuotanto (5 op), 5.9.2022–26.5.2023 (nonstop)
 • Valinnainen opintojakso:

Kaikki opinnot voi suorittaa verkossa. 

Suorittamalla toisen asteen koulutuksen ja Oamk Highway -opinnot opiskelijalle luvataan opiskelupaikka luonnonvara-alan tutkinto-ohjelmasta: agrologi (AMK), maaseutuelinkeinot. Kun valmistut toiselta asteelta, on sinulla kaksi vuotta aikaa hakea opiskelupaikkaa Oamkista. Opinnot hyväksiluetaan osaksi tutkintoa, mikä nopeuttaa opiskelijoiden valmistumista.

Ilmoittaudu Oamk Highwayhin tästä

Jos oma oppilaitoksesi ei löydy ilmoittautumissivulta Opiskelen-kohdasta, merkitse itsesi kohtaan “Jokin muu lukio/ammattiopisto”. Kun olet ilmoittautunut Oamk Highway -opintokokonaisuuteen, varmista opoltasi, että hän on myös asiasta tietoinen. Oposi antaa sinulle lisäohjeet jatkosta. Mikäli koulusi opo ei ole asiasta tietoinen, pyydä häntä olemaan yhteydessä Oamkiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (p. 040 182 1492). Kurssin suorittamiseen tarvitaan yhteistyötä 2 asteen ja Oamkin välillä.

Haku tutkinto-opiskelijaksi Oamk Highway -opintokokonaisuuden ja toisen asteen koulutuksen perusteella järjestetään 15.-30.3.2023. 

Kevään 2023 Oamk Highway-haku on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat suorittaneet vaaditun pohjakoulutuksen ja Oamk Highway -opintokokonaisuuden tai suorittavat ne 8.6.2023 mennessä. Kevään 2023 Oamk Highway-haussa voit hakea opiskelemaan päivätoteutukseen (opetus lähiopetuksena kampuksella). Syksyn 2023 Oamk Highway-haussa voit hakea opiskelemaan monimuotototeutukseen (opetus verkko-opetuksena).

Suora linkki Opintopolkuun, josta pääsee täyttämään myös hakulomakkeen: