Informaatioteknologia

Tietotekniikkaa ja digitaalisia palveluja tarvitaan maailmanlaajuisesti kaikilla ammattialoille, ja ICT-alan osaajien tarve kasvaa koko ajan Suomessa ja maailmalla. Voit opiskella meillä joko tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi tai tietojenkäsittelyn tradenomiksi. Pääset tutustumaan ICT-alaan suorittamalla tarjonnastamme kolme kurssia. 

Tietotekniikan insinöörinä työsi voi olla ohjelmistoprosessien hallintaa, ohjelmointia, sulautettujen järjestelmien, mobiilisovellusten, käyttöliittymien, www-palveluiden, elektroniikan tai mittaus- ja testausjärjestelmien suunnittelua ja toteuttamista. 

Tietojenkäsittelyn tradenomit toimivat valmistuttuaan digitaalisten tuotteiden ja palvelujen parissa suunnitellen, toteuttaen ja testaten esimerkiksi verkkosivuja ja -palveluja sekä mobiilisovelluksia tai kehittäen digitaalista markkinointia.

Seuraavat kolme opintojaksoa suorittamalla toisen asteen opintojesi aikana varmistat paikkasi valitsemassasi ICT-alan koulutuksessa Oamkissa:

 

HUOMIO LUKUVUONNA 2021–2022 ALOITTANEET!

Mikäli olet aloittanut Oamk Highway -opinnot jo lukuvuonna 2021–2022, jo suorittamasi opintojaksot lasketaan mukaan vaadittaviin 15 opintopisteeseen ja täydennät Oamk Highway -opintosi suorittamalla puuttuvat opinnot em. listan opinnoilla.

Mikäli olet tehnyt aiemmin jo tietojenkäsittelyn tarjonnasta Ohjelmoinnin perusteet, 5 op (ohjelmointikielenä JavaScript), voit halutessasi tehdä myös Johdatus ohjelmointiin, 5 op (ohjelmointikielenä C) ja se lasketaan myös mukaan vaadittavaan 15 opintopisteeseen. 

Mikäli olet aiemmin jo tehnyt Internet-ohjelmointi ja tietokannat, 5 op, niin et voi tehdä Tietokannat ja rajapinnat, 5 op opintojaksoa, koska sisältö opintojaksoissa on sama.

Suorittamalla toisen asteen koulutuksen ja Oamk Highway -opinnot opiskelijalle luvataan opiskelupaikka ICT-alalta. Opinnot hyväksiluetaan osaksi tutkintoa, mikä nopeuttaa opiskelijoiden valmistumista.

Ilmoittaudu Oamk Highwayhin tästä

Jos oma oppilaitoksesi ei löydy ilmoittautumissivulta Opiskelen-kohdasta, merkitse itsesi kohtaan “Jokin muu lukio/ammattiopisto”. Kun olet ilmoittautunut Oamk Highway -opintokokonaisuuteen, varmista opoltasi, että hän on myös asiasta tietoinen. Oposi antaa sinulle lisäohjeet jatkosta. Mikäli koulusi opo ei ole asiasta tietoinen, pyydä häntä olemaan yhteydessä Oamkiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (p. 050 306 3328). Kurssin suorittamiseen tarvitaan yhteistyötä 2 asteen ja Oamkin välillä.