Elintarviketietäjä
Kuvaus
Suorittamalla eri ammattikorkeakoulujen avoimesta opintotarjonnasta elintarvikealan opintoja saat valmiuksia uusien elintarvikkeiden kehittämiseen sekä valmistusprosessien parantamiseen. Lisäksi tutustut näiden opintojen avulla elintarvikealan toimintaympäristöihin ja prosesseihin sekä elintarvikelainsäädäntöön.
Opintojaksotarjottimelle on koottu yhteensä 60 opintopistettä elintarvikealan opintoja. Suorittamalla esimerkiksi 30 opintopistettä saat laajaa osaamista elintarvikealasta.
Suorittamasi opinnot voidaan soveltuvin osin hyväksilukea toteuttajatahon tutkinto-ohjelmissa.
Kenelle
Opinnot sopivat elintarvikealasta kiinnostuneille, alan opintoja suunnitteleville tai alalla jo työskenteleville sekä alan yrittäjiksi aikoville.
Opintojen toteuttaminen
Opinnot toteutetaan avoimen ammattikorkeakoulun opintoina. Opinnot voivat sisältää aikaan sidottua lähiopetusta asianomaisella paikkakunnalla, verkko-opetusta ja itsenäistä työskentelyä. Tarkistathan kyseisen opintojakson toteutusmuodon aina kyseisen opintojakson tiedoista. Voit valita tämän opintojaksotarjottimen opintoja oman kiinnostuksesi mukaisesti. Opinnot tarjoavat mahdollisuuden oman osaamisen kehittämiseen ja päivittämiseen.
Opintojaksotarjottimen opintoja voi suorittaa syksystä 2022 heinäkuuhun 2024 opintojaksojen toteutusajat huomioiden. Lukuvuoden 23-24 tarjontatiedot päivitetään alla olevaan taulukkoon kesäkuun alussa (vko 23).
Opintojaksot
Opintojakso | Ajankohta | Toteutustapa | Toteuttaja |
Lihateknologia | 15.9.-18.12.2022 | verkko ja lähi | SeAMK |
Elintarvikeprosessit | 15.9.-18.12.2022 | verkko ja lähi | SeAMK |
Elintarvike- ja ympäristökemia | syksy 22 | verkko ja lähi | Oamk |
Viljan prosessoinnin perusteet | 24.10.-16.12.2022 | verkko | HAMK |
Leipomoteknologia | 9.1.-10.2.2023 | verkko | HAMK |
Panimoteknologia | 9.1.-10.2.2023 | verkko | HAMK |
Luonnontuotealan perusteet | tammi-huhtikuu 23 | verkko | Lapin AMK |
Luonnontuotteiden keruu ja käsittely | huhti-kesäkuu 23 | verkko ja lähi | Lapin AMK |
Meijeriteknologia | 19.1.-14.5.2023 | verkko ja lähi | SeAMK |
Pakkaustekniikka | 19.1.-14.5.2023 | verkko ja lähi | SeAMK |
Elintarvikealan lainsäädäntö | 19.1.-14.5.2023 | verkko | SeAMK |
Lihateknologia | syksy 23 | verkko ja lähi | SeAMK |
Elintarvikeprosessit | syksy 23 | verkko ja lähi | SeAMK |
Spektrometrian ja kromatografian perusteet | Kevät 24 | verkko ja lähi | Oamk |
Toteuttajat:
SeAMK - Seinäjoen ammattikorkeakoulu (bio- ja elintarviketekniikka, agrologi, restonomi)
Oamk - Oulun ammattikorkeakoulu (maaseutuelinkeinojen tutkinto-ohjelma, bioanalytiikan to. ja energiatekniikan ja kiertotalouden to.)
Lapin AMK - Lapin ammattikorkeakoulu (maaseutuelinkeinojen koulutus)
HAMK - Hämeen ammattikorkeakoulu (bio- ja elintarviketekniikan koulutus)
Ilmoittautuminen
Opintojaksoille ilmoittaudutaan ao. ammattikorkeakoulun ilmoittautumiskäytänteiden mukaisesti. Opintojen hinta on 10-15 €/opintopiste. Tarkista ilmoittautumiskäytänteet opintojaksotiedoista.
Opintojaksojen toteutusajat löytyvät myös taulukosta (yllä), josta voit suunnitella oman opintokokonaisuutesi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Opintojakson nimeä klikkaamalla näet tarkemmat tiedot opintojaksosta ja ilmoittautumisesta.
Peruutusehdoissa noudatetaan kyseistä opintojaksoa tarjoavan ammattikorkeakoulun peruutusehtoja.
Lisätiedot
Tiedot suorittamistasi opinnoista löytyvät Oma Opintopolusta (https://opintopolku.fi/koski/). Jos tarvitset lisäksi virallisen ammattikorkeakoulukohtaisen allekirjoitetun opintosuoritusotteen, ota yhteyttä ao. ammattikorkeakouluun.
Hämeen ammattikorkeakoulu Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Lapin ammattikorkeakoulu Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Oulun ammattikorkeakoulu Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Seinäjoen ammattikorkeakoulu Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Ammattikorkeakoulut pidättävät oikeudet muutoksiin.