Avoin ammattikorkeakoulu

Meillä voit opiskella iästäsi ja pohjakoulutuksestasi riippumatta. Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit suorittaa ammattikorkeakoulu- ja ylemmän ammattikorkeakoulututkintojemme opintoja. Avoimessa opiskelet samoja opintojaksoja kuin tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Jos myöhemmin opiskelet tutkintoa, voit esittää avoimessa suorittamiasi opintoja hyväksiluettavaksi.

Yksi opintopiste avoimessa ammattikorkeakoulussa maksaa 15 euroa. Koko lukuvuoden voit opiskella 300 euron lukuvuosimaksulla. Opintosi voit aloittaa ympäri vuoden ilmoittautumisajat huomioiden.
Kevään 2024 yksittäisten opintojaksojen tarjonta on julkaistu. Ilmoittautumiset yksittäisille opintojaksoille alkavat 7.12.

Avoimen ammattikorkeakoulun opintokokonaisuudet ja polkuopinnot

Alta löydät polkuopintojen ja erillisten opintokokonaisuuksien tarjonnan. Polkuopinnot sopivat sinulle, jos tavoitteesi on opiskella tutkinto. Opinnot sisältävät yleensä ensimmäisen lukuvuoden opinnot, ja opiskelet yhdessä tutkinto-opiskelijoidemme kanssa samassa ryhmässä. Polkuopinnot tehtyäsi voit hakea tutkinto-opiskelijaksi väylähaussa.


Opiskele ammattikorkeakouluopintoja lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa

Tiesitkö, että voit tehdä korkeakouluopintoja jo toisen asteen aikana ja jopa varmistaa opiskelupaikan Oamkista? Voit suorittaa yksittäisiä opintojaksoja, isompia opintokokonaisuuksia tai hypätä Oamk Highwaylle, jossa varmistat itsellesi opiskelupaikan lukion tai ammattiopiston jälkeen ilman valintakoetta.

Opiskeletko sosiaali-ja terveysalaa OSAOssa? Meillä on erikseen osaolaisille suunnattuja sosiaali- ja terveysalan opintoja.

Ajankohtaista

Tällä palstalla ei ole tällä hetkellä ajankohtaisia tiedotteita. Katso kaikki Oamkin ajankohtaistiedotteet.


Ilmoittautuminen ja hinnat

Ilmoittautuminen:

  • Opinnoille ilmoittaudutaan erillisellä ilmoittautumislomakkeella, jonka löydät kunkin yksittäisen opintojakson sivulta. Opetustarjonta.
  • Tutustu huolellisesti opintojakson tietoihin ja klikkaa "Ilmoittaudu" -painiketta. Täytä ilmoittautumislomakkeelle omat henkilötietosi ja seuraa järjestelmän ohjeita.
  • Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi viestin ilmoittautumisen onnistumisesta.
  • Mikäli opintojakso on sinulle maksullinen, saat sähköpostiisi maksulinkin, joka on voimassa 24 tuntia linkin lähettämisestä. Mikäli ilmoittaudut useammalle kuin yhdelle opintojaksolle ja maksat opintopistemukaisen maksun kustakin opintojaksosta, saat maksulinkin jokaisesta opintojaksosta erikseen.
  • Kun olet maksanut maksun, saat sähköpostitse ohjeet opintojesi aloittamiseen. 

Ilmoittautumisen peruminen on mahdollista tehdä kuluitta ennen opintojakson alkua osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Huom! Peruminen tulee tehdä aina avoimen yhteyshenkilölle, esim. opettajalle tehtävä peruminen ei riitä. Huom! Nonstop-opinnoissa ilmoittautuminen on laskutusperuste, eikä opintojen perumista voi tehdä maksutta.

Jos olet Oamkin tutkinto-opiskelija ja haluat suorittaa opintoja, joita et voi sisällyttää tutkintoosi, voit opiskella avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Lisätietoja saat avoimen yhteyshenkilöltä.

Hinnat

Yksi opintopiste maksaa 15 euroa. Vaihtoehtoisesti voit opiskella 300 euron lukuvuosimaksulla ilman opintopisterajoitusta yhden lukuvuoden aikana alkavia opintoja.  Maksu peritään ilmoittautumisten mukaan.

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ovat maksuttomia Oamkista 1.1.2022 jälkeen tutkintoon valmistuneille valmistumista seuraavien neljän lukukauden ajan.


Opintojen rahoitus

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat kustantavat yleensä opintonsa itse. Mikäli tavoitteenasi on ammattitaidon kehittäminen, neuvottele työnantajasi kanssa opintojen kustannuksista ja mahdollisuudesta suorittaa opintoja työaikanasi.

Huomaathan, että opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa ei pääsääntöisesti oikeuta opintotukeen tai muihin päätoimisille tutkinto-opiskelijoille myönnettäviin etuuksiin. Opintukea avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin voi saada tietyin edellytyksin (esim. erillisen arvosanan tai yksittäisen opintokokonaisuuden suorittamiseen, jos olet jo suorittanut korkeakoulututkinnon ja opinnot lisäävät ammatillista kelpoisuuttasi tai saat niillä virkakelpoisuuden.) Oikeudesta opintotukeen saat lisätietoja Kelasta.

Selvitäthän tarvittaessa TE-toimistosta avoimen ammattikorkeakoulun opintojen vaikutuksen työttömyysturvaasi, mikäli tavoitteesi on suorittaa lukuvuoden aikana vähintään 60 opintopisteitä. Työttömän opiskelijan oikeus työttömyyspäivärahaan määräytyy pääsääntöisesti sen mukaan, katsotaanko opiskelu pää- vai sivutoimiseksi. Sivutoiminen opiskelu ei yleensä ole esteenä työttömyyspäivärahan saannille. Työttömyysturvalaissa määritellään sivutoimiseksi sellainen opiskelu, jonka opetussuunnitelman edellyttämä työmäärä on keskimäärin vähemmän kuin 25 tuntia viikossa tai viisi opintopistettä kuukaudessa. 60 opintopisteen laajuiset opinnot lukuvuoden aikana ylittävät sivutoimisen opiskelun rajan. Työttömyyspäivärahaa koskevat asiat ratkaistaan aina paikallisessa TE-toimistossa.


Tutkinto-opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun opintojen perusteella

Voit hakea avoimesta ammattikorkeakoulusta tutkinto-opiskelijaksi suorittamiesi avoimen opintojesi perusteella ilman normaaliin opiskelijavalintaan osallistumista. Tutustu avoimen ammattikorkeakoulun väylähaun valintaperusteisiin ja hakemiseen.

 

Tilaa uutiskirje

Haluatko postia sinua kiinnostavista opinnoista? Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tietoa koulutuksistamme ja ilmoittautumisaikojen alkamisesta!

Tilaa uutiskirje