Tradenomi (AMK), Terwa-akatemia

Kiinnostaako yrittäjäksi ryhtyminen? Terwa-akatemia on moderni tapa suorittaa liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto Oulussa. Perusopintojen jälkeen opiskelijoista muodostetaan tiimit, jotka perustavat tiimiyrityksen 2,5 vuodeksi. Hankittua teoriatietoa sovelletaan käytäntöön tekemällä projekteja, joissa tiimiyritysten on mahdollisuus ansaita rahaa. Yrittäjyyden matkalla kohdataan haasteita ja onnistumisia. Opinnoissa korostuu luovuus ja innovatiivisuus, liiketoimintaosaaminen, yhdessä yrittäminen ja itsensä johtamisen taidot. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa yrittäjäkokemusta tai omaa liikeideaa. Tervetuloa opiskelemaan liiketalouden tradenomiksi Oulun ammattikorkeakouluun!


Tutkinto antaa sinulle taidot liiketoiminnan luomiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen sekä hyvät yrittäjävalmiudet.  Opit tiimiyrityksessä digitaalista liiketoimintaa, yritystoiminnan kokonaisuuden sekä eri osa-alueiden kehittämistä: liiketoimintaidean ja –mallin jatkokehittämistä, tuotteistusta, myyntiä, markkinointia, talouden hallintaa ja johtamista. Opintojesi aikana pääset kehittämään työelämässä tarvittavaa osaamista kuten tiimityötaitoja, kehittämisosaamista, oma-aloitteisuutta, itsenäistä tiedonhankintaa, työelämäosaamista, yhteistyö- ja organisointitaitoja.

Terwan aikana luot paljon uusia yhteistyöverkostoja, joista on hyötyä tulevaisuudessa. Terwa-akatemiassa kasvaa tulevan polven yrittäjiä ja tiimityöskentelyn osaajia. Terwa-akatemia on toiminut Oulun ammattikorkeakoulussa vuodesta 2015 lähtien. 

Terwa-akatemiassa pääset itse vaikuttamaan omaan opiskeluusi. Tästä opiskelumallista saat juuri niin paljon irti, kun olet itse valmis panostamaan. Tässä opiskelumallissa pääosassa on moderni oppimiskokemus ja aina uusin tieto bisneksestä. 

 

Oppiminen yhdessä yrittämällä on parasta elämässä. Oulussa tätä parasta löytyy Terwa-akatemiasta.

Veijo Hämäläinen, Tampereen Proakatemian entinen päävalmentaja

Haluatko oppia asiat käytännössä ja haluaisit tienata opintopisteiden lisäksi rahaa?

Terwa-akatemiassa opiskelu tapahtuu tiimeissä, joissa pääset kokeilemaan turvallisessa ympäristössä eri yritysideoita. Kehittyminen kohti unelmiasi tapahtuu käytännön tekemisen kautta oikeiden projektien parissa. Valmistuttuasi sinulla on todella hyvät lähtökohdat perustaa oma yrityksesi opintojen aikana saamiesi tietojen ja kontaktien avulla. Tästä opiskelumallista saat juuri niin paljon irti, kuin olet itse valmis panostamaan. Kun tavoitteesi on enemmän kuin pelkkä tutkinto, on Terwa-akatemia sinun juttusi!

Käytännössä oppiminen

Terwa-akatemiassa suoritat ensimmäisen vuoden perusopinnot yhdessä muiden liiketalouden opiskelijoiden kanssa, jonka jälkeen siirryt akatemian opintoihin.  Varsinaiset Terwa-akatemia opinnot kestävät siis  2,5 vuotta. Laadit yhdessä valmentajan kanssa tavoitteisiisi perustuvan oppimissopimuksen ja henkilökohtaisen opetussuunnitelman.

Käytännön osaamista hankit tiimiyrityksessä toteutettavissa projekteissa. Tiimit ideoivat omat projektinsa tai hankkivat projektit toimeksiantajilta. Tiimit neuvottelevat sopimukset ja tekevät hinnoittelut yhdessä asiakkaan kanssa.

Käytännön oppimisen perusajatuksena on learning by doing -menetelmät, joiden avulla uudet opitut asiat saadaan testattua nopeasti käytännössä. Opinnoissa sinulla on erinomainen mahdollisuus verkostoitua yritysmaailman ihmisten kanssa ja hyödyntää sitä myös opintojensi jälkeen.

Tiimiyritykseen tehtävä työ sekä projektit toimivat tutkintoon liittyvänä harjoitteluna.

Teoriaosaaminen

Opiskelussa käytännön kokemuksen tukena kulkee teoriaoppiminen. Akatemian opiskelijat määrittävät opintojensa aikana omaa opintopolkuaan kohti ammattilaisuutta. Akatemiassa ei ole perinteisiä luentoja, vaan teoriaosaaminen hankitaan ammattikirjallisuutta lukemalla sekä asiantuntijaseminaareihin osallistumalla.

Voit opinnoissa keskittyä myyntiin, johtamiseen ja markkinointiin tai kansainväliseen liiketoimintaan, kirjanpitoon ja yhteisöviestintään. Valinta on sinun.

Opintopolkujen tukena toimii pienryhmäopiskelu tuvissa, jotka keskittyvät kulloinkin valitun aihepiirin ympärille. Tuvissa kehitetään yhdessä lisää tietoa ja kuunnellaan oppeja vierailevilta asiantuntijoilta ja ammattilaisilta.

Tiimioppiminen 

Tiimioppiminen muodostaa akatemiaopintojen punaisen langan. Tiimien osaamista kehitetään kaksi kertaa viikkossa pidettävissä Paja-istunnoissa.

Pajoissa tiimit suunnittelevat, kehittävät, toteuttavat sekä opettelevat uusia asioita dialogikeskustelun avulla. Dialogissa opitaan uutta sekä jaetaan opittuja asioita ja kokemuksia. Näin saadaan esiin myös paljon tärkeää hiljaista tietoa.

Tiimien valmentajat seuraavat pajoja sekä haastavat ja kannustavat tiimejä oppimaan lisää sekä havainnoimaan kokonaisuuksia.  


Myynti & Markkinointi

Markkinointisuunnitelmakampanjat, asiakas- ja työtyytyväisyyskyselyt, tutkimukset, sisällöntuotanto, ständimyynti, sissimarkkinointi, sosiaalinen media, promootiot


Verkkosivut & palvelut

Verkkosivut
Ylläpito
Sisällöntuotanto
Sosiaalisen median palvelut


Tapahtumatuotanto

Virkistyspäivät
Asiakastilaisuudet
Ohjelmapalvelut
Seminaarit
Messut
Erilaiset tilaisuudet


AV-tuotanto

Animaatiot, kuvankäsittely, mainokset, posterit, käyntikortit, valokuvaus, videot, sivuntaitto, 3D-mallinnus, editointi


Taloushallinto

Kirjanpito, palkanlaskenta, tilinpäätökset, veroilmoitukset, verosuunnittelu, perustamisasiakirjat, konsultointi


Kulttuuripalvelut

Musiikki
Tanssi
Viestintä

Kansainvälisyys ja vaihto-opiskelu liiketaloudessa

Kielitaito, uudet kaverit, luottamus omiin kykyihin. Tällaisia palautteita antavat kansainvälisessä vaihdossa käyneet opiskelijamme. Vaihtokohteita on ympäri maailmaa ja ainoa haasteesi on valita juuri sinua kiinnostava kohde. Tai ehkäpä lähdet suorittamaan ammattiharjoittelun ulkomaille? Meillä et jää unelmiesi kanssa yksin, vaan olemme sinun apunasi, kun suunnittelet ulkomaille lähtöä.

Tradenomin jatko-opiskelumahdollisuudet

Tradenomina voit jatkaa Tradenomi (YAMK) -tutkintoon, kun sinulla on 2 vuotta työkokemusta alalta. Voit myös hakea yliopistojen kauppakorkeakoulujen maisteriohjelmiin.

Avoin ammattikorkeakoulu

Voit suorittaa alemman ammattikorkeakoulun opintoja myös Avoimessa ammattikorkeakoulussa. Lisätietoja Avoimen ammattikorkeakoulun opinnoista.

Lue opiskelijoiden tarinoita

  • Terwa-akatemia ponnahduslautana oman yrityksen perustamiseen

    Terwa-akatemia ponnahduslautana oman yrityksen perustamiseen Peetu Ahokas on valmistunut Oulun ammattikorkeakoulun Terwa-akatemiasta ja pyörittää nyt omaa yritystä. Hänen mielestään Terwa-akatemia tarjoaa opiskelijoille parhaat mahdollisuudet...

Terwa-akatemian opiskelijan vastine OSAKOn kannanottoon Oamkin opetuksen tasosta

Terwa-akatemian henkilökuvia: Mari Kukkonen

Terwa-akatemian henkilökuvia: Tuomas Kärkimaa

Terwa-akatemian henkilökuvia: Linnea Rantakokko

Terwa-akatemian henkilökuvia: Mikko Seurujärvi

Oamk-podcast: Terwa-akatemiassa yhdistetään opinnot ja yrittäjyys

Podcastin kuuntelu sivulla tallentaa selaimeesi Spotifyn markkinointiin liittyviä evästeitä.

Tiimit

Osuuskunta Hulppee

Olemme 18-henkinen tiimiyritys Terwa-akatemiasta. Joukostamme löytyy monipuolista liiketalouden sekä muiden alojen osaamista. Avoimuus ja hyvä yhteishenki ovat tiimillemme erityisen tärkeitä ja tavoitteenamme onkin tarjota asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme luotettavaa ja asiantuntevaa palvelua. Odotamme innolla tulevia projekteja ja mahdollisia yhteistöitä!

Instagram: hulppee
Facebook: hulppee
LinkedIn: Osuuskunta Hulppee
TikTok: hulppee
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Osuuskunta Pahki

Osuuskunta Pahki on Oamkin Terwa-akatemian opiskelijoista koostuva tiimiyritys. Oululainen Pahki on aloittanut toimintansa syksyllä 2021. Osuuskuntamme on innovatiivinen, nykyaikainen sekä nuorekas, jonka vuoksi meiltä löytyy paljon erilaista osaamista.

Linkedin: osuuskunta-pahki
Instagram: pahkiosk

Osuuskunta Völjys

Ookko nää Völjys? Völjys = Messissä, mukana, yhdessä. Siitä periaate: Yhdessä parempiin suorituksiin!

Osuuskunta Völjys on 18 jäsenestä koostuva tiimiyritys. Jäsenistön osaamisala on laaja, kuten myös jokaisen motivaatio tehdä hommia :D. Yritys aloitti toimintansa 2022 syksyllä, ja jäsenistöllä pienempiä sekä suurempia tavoitteita yritystoiminnan suhteen. Osuuskunnalta ei puutu rohkeutta tarttua tilaisuuksiin ja luoda jäsenistön unelmista totta.

Instagram: osuuskuntavoljys
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Osuuskunta Wulu

Osuuskunta Wulu on 12 henkinen tiimi, jolta ei ahkeruutta puutu. Tiimimme vahvuuksiin kuuluu monipuolinen osaaminen eri aloilta. Wulun jäseniä yhdistää motivaatio ja aktiivisuus. Olemme kaikki tekeviä persoonia ja pyrimmekin tekemään kaikki projektimme kunnialla ja intohimolla!


Facebook: OsuuskuntaWulu
Instagram: osuuskuntawulu

Seuraa Terwa-akatemiaa Instagramissa