Kevään 1. yhteishaku on päättynyt

Kevään 2023 ensimmäisessä yhteishaussa 4.–18.1. haettavina olivat englanninkieliset AMK- ja YAMK-tutkintomme. Kevään toinen yhteishaku suomenkielisiin koulutuksiimme on 15.–30.3. Ammatillisen opettajan, erityisopettajan ja opinto-ohjaajan koulutuksemme ovat haussa 3.–19.1.

Katso tarkemmat ohjeet hakemiseen täältä.


4.–18.1. haussa olleet englanninkieliset ohjelmat


Liiketalous
AMK-tutkinnot
  • BBA, International Business
YAMK-tutkinnot
  • Data Analytics and Project Management

Lue lisää


Tekniikka
AMK-tutkinnot
  • Mechanical Engineering

Lue lisää


Sosiaali- ja terveysala
AMK-tutkinnot
  • Nursing

Lue lisää


Informaatioteknologia
AMK-tutkinnot
  • BEng, Information Technology 
YAMK-tutkinnot
  • Data Analytics and Project Management

Lue lisää


Kulttuuri
YAMK-tutkinnot
  • Education Entrepreneurship

Lue lisää

 


Informaatioteknologian opiskelija Yinan

Oulun ammattikorkeakoulussa toista vuottaan informaatioteknologiaa opiskeleva Yinan arvostaa perheineen suomalaista luontoa.

– Mikäli asut jossain Kiinan suurissa kaupungeissa, voit joutua ajamaan ensiksi 30–50 kilometriä löytääksesi rauhoittumiseen sopivan metsän. Suomessa metsät ovat turvallisia ja voit viettää siellä itseksesi vaikka koko päivän.

Opiskelu Oamkissa on ollut miellyttävä kokemus Yinanille. Hän pitää siitä, että opetus on hyvin käytännöllistä ja menossa on yhtä aikaa vain muutama kurssi. Tällainen sopii hänelle paremmin.

– Verrattuna Kiinaan, sanoisin että suomalainen kurssisuunnitelma on paljon järkevämpi.

Lue koko Yinanin tarina englanniksi


Sairaanhoitajaopiskelija Abdulrahman

Abdulrahman Alwan on muutaman kurssin päässä sairaanhoitajaksi valmistumisesta. Opintojensa aikana hän on työskennellyt kotihoitopalveluissa ja vanhainkodissa. Viime kesänä hän sai työpaikan Oulun yliopistollisesta sairaalasta leikkaussalihoitajana.

– Ensin aioin opiskella insinööriksi, mutta kun kuulin, että maahanmuuttajana voi opiskella sairaanhoitajaksi ja että alalla on osaajapulaa, vaihdoin suunnitelmia.

Opinnoissaan hän on keskittynyt perioperatiiviseen hoitotyöhön.

– Pidän tästä työstä, sillä vaikka leikkaus on viimeinen vaihtoehto hoitaa potilasta, se myös pelastaa henkiä ja parantaa elämänlaatua.

Lue koko Abdulrahmanin tarina englanniksi


Kansainvälisen liiketalouden opiskelija Esenam

Esenam Adetunji on asunut monessa maassa ennen kuin tuli Ouluun 11 vuotta sitten. Kansainvälistä liiketaloutta opiskelevalla Esenanilla on tulevaisuudelle selvät suunnitelmat.

– Halusin opiskella kansainvälistä liiketoimintaa, jotta pääsen seuraavalle tasolle tiedon, mahdollisuuksien ja verkostoitumisen suhteen ja parantaakseni itseäni yrittäjänä.

Lue koko Esenamin tarina englanniksi


Konetekniikan opiskelija Jori

Jori Karjalainen aloitti opiskelemaan konetekniikkaa vielä ollessaan liike-elämässä töissä. Nyt hän on täysiaikainen opiskelija Oulun ammattikorkeakoulussa.

– Oamkissa on mahdollista rakentaa itsellesi sopiva opintokokonaisuus sivuaineiden ja vapaaehtoisten kurssien puolesta. Itse olen keskittynyt autoteollisuuteen sekä elektroniikka- ja 3D-suunnitteluun. Konetekniikan koulutus Oamkissa on todella käytännöllistä ja se antaa hyvät lähtokohdat ammatilliselle uralle.

Jori oikein yllättyi hybridilaboratorioissa ja metallipajoilla tehtävästä käytännön tutkimustyön mahdollisuuksista.

– Opettajamme toivoo meidän menevän laboratorioihin ja työpajoille kokeilemaan asioita käytännössä ja tekemään harjoituksia siellä.

Lue koko Jorin tarina englanniksiMiksi Oamkiin?

Tarjoamme työelämän arvossa pitämää koulutusta informaatioteknologian, kulttuurin, liiketalouden, luonnonvara-alan, sosiaali- ja terveysalan, tekniikan sekä opetuksen aloilta.

Takaamme, että löydät juuri sinun elämäntilanteeseesi ja kokemukseeesi sopivan väylän uuden osaamisen äärelle.

Läheinen yhteistyö kumppaniverkostomme ja työelämän kanssa takaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia myös eri aloilla opintojaan suorittaville.


Kaipaatko neuvoa?

Autamme mielellämme sopivan koulutuksen löytämisessä ja tuemme oman opintoväyläsi suunnittelussa, ota rohkeasti yhteyttä!

Tavoitat meidät:
sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja
puhelimitse 029 448 9002 (ma–to klo 9–13).

Näin haet Oamkiin

Hakijan opas 2023 (PDF)

Inspiroidu opiskelijatarinoista