Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.
Auto- ja moottorilaboratorio

Oamkin auto- ja moottorilaboratorio

Opetuslaboratoriomme on yksi Suomen monipuolisimmista oppimisympäristöistä, jossa opetuksen lisäksi teemme vaativia tuotekehityshankkeita yhteistyöyritysten kanssa. Laboratoriomme on erikoistunut auto- ja moottoritekniikkaan, autoelektroniikkaan sekä nykyaikaisiin ohjaus-, säätö- ja turvajärjestelmiin.

 


Autolaboratorio

Autolaboratoriossamme teemme käytännön mittauksia kattavalla laitteistolla. Meillä on muun muassa alustadynamometri, jarrudynamometri, nelipyöräsuuntauslaitteisto sekä useita autodiagnostiikkalaitteita.


Moottorilaboratorio

Moottorilaboratorio tarjoaa opiskelijoillemme kiinnostavan opiskeluympäristön, jossa he voivat tutkia moottorin toimintaa kattavalla mittausjärjestelmällä. Teemme polttoaineenkulutusmittauksia, moottorin hyötysuhteiden määrityksiä sekä moottorin optimointia. 


Opetuskäyttö

Auto- ja kuljetustekniikan koulutuksemme vahvuutena on edistyksellinen ja aktiivinen auto- ja moottorilaboratoriomme. Se toimii opetuslaboratoriona, jossa teemme paljon korkeatasoista tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa sekä asiakaspalvelua.


Moottoriurheilu

Olemme tehneet määrätietoista työtä maailman huipputason saavuttamiseksi moottorinohjauksen, tiedonkeruun ja analysoinnin sekä moottorien toiminnan tutkimuksessa.

 

Palvelut yrityksille

Auto- ja moottorilaboratoriomme tekee yrityksille niin yksittäisiä mittauksia kuin pitkäaikaisia tutkimuksia asiakkaan tarpeet huomioiden. 

 

Kehitysprojektit

Projektit ovat merkittävä osa toimintaamme. Niiden avulla hankimme jatkuvasti uutta tietoa ja kehitämme osaamistamme ja uusia teknologioita.