Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.
Oulun ammattikorkeakoulu :: Syksy 2019, opintokokonaisuudet

Syksyllä 2019 alkavat opintokokonaisuudet ja opintopolut

Lukuvuoden 2019-2020 opetustarjonnastamme on julkaistu (syksyllä alkavat opinnot). 

Ilmoittautuminen polkuopintoihin, joihin opiskelijat valitaan valintakokeen tai ennakkotehtävän kautta, alkaa 24.6. klo 10.00. Ilmoittautuminen opintokokonaisuuksiin ja niihin polkuopintoihin, joihin opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä, alkaa 30.7. klo 10.00

Terveydenhoitajatyön polkuopinnot sairaanhoitajille ja kätilöille, monimuotototeutus

Paikkakunta:Oulu
Laajuus:55 op
Hinta:300 euroa
Koulutusala:Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
Opetusmuoto:Lähiopetus päivisin, Verkko-opetus
Ilmoittautumisaika:08.04.2019 - 08.05.2019
Aloituspaikkoja:99
Toteutusajankohta:Syksy 2019
Kevät 2020
Lisätietoja:avoinamk@oulu.fi
puh. 020 611 0213

Opintokokonaisuuden sisältö

Polkuopinnoissa on yhteensä 15 aloituspaikkaa. Polkuopinnot ovat suunnattu sairaanhoitajille ja kätilöille, jotka haluavat suorittaa terveydenhoitajan tutkinnon. Jos paikkoja jää täyttämättä, voidaan ottaa huomioon myös sairaanhoitaja/kätilöopiskelijat, joiden opinnot ovat loppuvaiheessa. Avoimen amkin polkuopintojen jälkeen opiskelijan tulee hakeutua tutkinto-opiskelijaksi esim. avoimen amkin erillishaun kautta.

Polkuopinnot sisältävät terveydenhoitajakoulutuksen opintoja henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Lukuvuoden 2019-2020 aikana suoritettavien opintojen laajuus vaihtelee, riippuen opiskelijalle laaditusta henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta. Opistotasoisen sairaanhoitaja- tai kätilötutkinnon suorittaneiden henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan sisällytetään myös opintoja tutkinnon päivittämiseksi amk-tasoiseksi (mm. kieli- ja tutkimusopintoja).

Sosiaali- ja terveysalan polkuopintoihin hakeutuvat opiskelijat valitaan ennakkotehtävän perusteella valintakokeeseen. Valintakokeena toimii yksilöhaastattelu. Ennakkotehtävä palautetaan ilmoittautumisen jälkeen, viimeistään keskiviikkoiltaan 8.5.2019 klo 24:00 mennessä sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen avoin#oamk.fi (korvaa # -> @). Viestin aiheeksi Ennakkotehtävä: Terveydenhoitajatyön polkuopinnot, oma nimesi. HUOM! Toimita ennakkotehtävä joko PDF- tai Word-tiedostona ja nimeä tiedosto seuraavasti: Sukunimi Etunimi Terveydenhoitajatyön polkuopinnot.

Valintakokeet pidetään 22.5. Valintakoekutsut lähetetään sähköpostitse viimeistään pe 17.5. Valintakoepäivää ei voi muuttaa. Ennakkotehtävästä ja valintakokeesta tulee suoriutua hyväksytysti voidakseen tulla valituksi.

Ennakkotehtävä (pituus 4-5 sivua) sisältää esimerkiksi seuraavia asioita:


1. Lyhyt esittely itsestäsi, harrastuksista, työkokemuksesta ynnä muusta vastaavasta.
2. Käsityksesi sosiaali-/terveysalan ammattikorkeakoulutuksen vaatimista opiskeluvalmiuksista ja omista opiskeluvalmiuksistasi.
3. Käsityksesi hakemasi koulutuksen/koulutuksien ammattikorkeakouluopinnoista
4. Käsityksesi hakemisen kohteena olevan alan työtehtävistä ja itsestäsi kyseessä olevan alan sosiaali-/terveysalan ammattilaisena (vahvuudet ja kehittämishaasteet)
5. Kuvaile motivaatiotasi hakemaasi koulutukseen tai koulutuksiin.
6. Urasuunnitelmasi koulutuksen jälkeen ja alan tulevaisuuden näkymät.

HUOM! Kirjoitathan lisäksi ilmoittautumisjärjestelmän Omat henkilötiedot -välilehden lisätietokenttään tiedon pohjakoulutuksestasi (oppilaitos, tutkinto).

Tutkinnon opetussuunnitelmaan voit käydä tutustumassa osoitteessa www.oamk.fi/opinto-opas/

Opintotuki

Avoimen opinnot eivät oikeuta opintotukeen.

Lisätietoja

Aloittaville polkuopiskelijoille pidetään pe 16.8.2019 opintojen aloitusinfo. Aamupäivällä on avoimen amk:n info ja iltapäivällä terveydenhoitajatyön opintojen oma info. Infoihin osallistuminen on suositeltavaa. Opiskelijoille lähetetään polkuopintojen opiskelijavalinnan jälkeen viimeistään elokuussa sähköpostitse kutsu infoon, jossa kerrotaan tarkemmat ohjeet infoon ilmoittautumisesta ym. asioista.

Opinnot alkavat henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti elokuussa 2019. Tarvittaessa opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua aloittavien opiskelijoiden orientaatioviikolle 19.8. alkaen. Polkuopinnot voivat sisältää myös englannin kielellä toteutettavia opintojaksoja.

Jokainen opiskelija tekee henkilökohtaisen opintosuunnitelman oman tuutoropettajan ohjauksessa. Opiskelu edellyttää itseohjautuvuutta. Opiskelu on monipuolista ja vaihtelevaa. Se sisältää lähi- ja verkko-opiskelua, itsenäistä ja parityöskentelyä, ryhmätyöskentelyä ja suurryhmäopiskelua koululla, työpaikoilla tai tietoverkkojen välityksellä. Opiskelu edellyttää läsnäoloa sekä lähiopetustilanteissa että verkkoympäristössä. Opiskelijalta edellytetään suunnitelmallisuutta ja kykyä ottaa vastuuta omasta opiskelusta.

Opiskelijalla tulee olla kannettava tietokone mukana lähiopetuksessa. Verkko-opintoja varten opiskelijalla tulee olla lisäksi käytössään internet-yhteys, kuulokkeet, mikrofoni ja web-kamera. Lähiopetuksen aikataulut varmistuvat lähempänä opintojen aloitusta.

Avoimen polkuopiskelijoiden tulee sopia erikseen harjoittelun suorittamisesta. Harjoittelut voi suorittaa, mikäli harjoittelupaikat järjestyvät.

Huom! Polkuopinnot katsotaan yleensä päätoimiseksi opiskeluksi, joten jos olet TE-toimiston asiakas, selvitäthän opiskelumahdollisuutesi etukäteen. Selvitykset/lomakkeet TE-toimistoa tms. varten täytetään opiskelijavalintojen jälkeen, viimeistään elokuussa.