Olet Oulun ammattikorkeakoulun vanhoilla sivuilla. Siirry uusille sivuille tästä.
Tradenomi (AMK), liiketalous | Oulun ammattikorkeakoulu

Tradenomi (AMK), liiketalous

Liiketalouden asiantuntijoita tarvitaan työelämässä aina. Oamkin tradenomikoulutus tarjoaa monta erilaista polkua josta voit valita juuri oman mielenkiintosi ja urasuunnitelmasi mukaisen kokonaisuuden. Tervetuloa opiskelemaan liiketalouden tradenomiksi Oulun ammattikorkeakouluun!

Jokainen yritys ja organisaatio tarvitsee menestyäkseen liiketalouden osaamista.  Liiketalouden tradenomina sinusta voi tulla huippumyyjä, finanssivelho, kirjanpitoguru, henkilöstöekspertti tai yrittäjänero. Kun löydät oman juttusi ja osaamispolkusi, loppu on sinusta itsestäsi kiinni. Me autamme sinua matkallasi!

Yhteisöllisyys ja verkostoituminen liiketalouden opinnoissa

Oamkissa et jää yksin, sillä opiskelijat työskentelevät usein tiimeissä. Tiimityöskentelyssä pääset kehittämään omia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitojasi, jotka ovat arvokas taito työelämässä. Opintojesi aikana verkostoidut alueen yrityksiin, ja moni opiskelija löytää työpaikkansa jo opiskeluprojektien ja -harjoittelujen aikana.

Tärkein arvomme Oamkissa on yhteisöllisyys. Opiskelijatutorit järjestävät mukavaa yhteistoimintaa ja auttavat sinua käytännön asioissa. Opettajatutorit taas auttavat opintojen valintaan ja etenemiseen liittyvissä asioissa. Pääset jokaisena opiskeluvuotena henkilökohtaiseen tutor-keskusteluun, jossa voit tutoropettajan kanssa käydä läpi omia opiskelu- ja urasuunnitelmiasi. Jos opintosi polkevat paikallaan tai koet muita haasteita, opinto-ohjaajat ja -psykologit auttavat sinua.

Oamkin monipuolinen opintotarjonta

Jos et ole vielä löytänyt tulevaa unelmatyötäsi, älä huolestu. Oamkin liiketalouden opinnoissa pääset kokeilemaan monenlaisia asioita. Voit suorittaa kauppiasyrittäjyysopintoja, kehittää omaa liikeideaasi tai opiskella opiskelijayritys Trapestissa. Opiskelet niitä asioita, jotka sinua innostavat. Valmistuessasi sinulla on tutkinto, joka vie sinut unelmiesi työuralle. Opintoja on tarjolla ympäri vuoden, joten voit urakoida halutessasi tutkinnon tavoiteaikaa nopeammin.

Jos olet jo työelämässä, voit tehdä monia projekteja nykyisessä työpaikassasi ja kehittää osaamistasi työtehtävissä eteenpäin.

Päivä- vai iltaopinnot?

Jos valitset opiskelumuodoksi päiväopinnot, koostuvat arkipäiväsi lähiopetuksesta sekä opiskelijatiimien projekteista. Lähopetustunnit sijoittuvat yleensä kello 8-16 väliselle ajalle. Valinnaisia opinnot voivat sijoittua myös ilta-aikaan.

Jos valintasi on monimuoto-opiskelu, opinnot sijoittuvat arki-iltoihin (esimiestyön osaamispolku, alkaa syksyllä 2019) tai perjantai-iltapäiviin ja arki-iltoihin (taloushallinto osaamispolku, alkaa keväällä 2020). Monimuoto-opiskelussa lähiopetusta on vähemmän. Opiskelu edellyttää sinulta oman ajankäyttösi johtamista sekä kykyä omaksua asioita itsenäisesti opiskelemalla. Monimuotoryhmien opintojen sijoittuminen kannattaa varmistaa jokaisella hakukierroksella erikseen, sillä ne voivat vaihdella ryhmäkohtaisesti.

Liiketalouden opintojen sisältö 

Ensimmäisen vuoden aikana opiskelet perusopinnot, joiden aikana saat kattavan katsauksen liiketalouden ilmiöihin. Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana teet oman henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) ammattiopintoja varten, jotka alkavat toisena opiskeluvuotena. Osaamispolkuina on tarjolla

 • Esimiestyö ja henkilöstöosaaminen
 • Markkinointi ja myynti
 • Taloushallinto

Osaamispolkuihin on koottu ajankohtainen ydinosaaminen. Niiden aikana pääset tekemään projekteja yrityksille, joita toteutetaan jopa yhteistyöyritystemme tiloissa ja heidän laitteillaan. Tavoitteemme on, että valmistuessasi Oamkista sinulla on nykyaikainen osaaminen, jota työpaikat arvostavat.

Terwa-akatemia

Sinustako yrittäjä? Terwa-akatemia on liiketalouden koulutuksemme yrittäjyyden opintopolku. Opiskelijat oppivat yrittäjyyttä asiakasprojekteja tekemällä ja teoriatietoa käytäntöön soveltaen. Kaikki opiskelijat opiskelevat ensimmäisenä lukuvuonna perusopinnot, jotka antavat perusosaamisen liiketalouden eri osa-alueista. Tämän jälkeen opiskelijat perustavat yritykset, joissa he toimivat 2,5 vuoden ajan oppien yrittäjyyttä, monipuolista liiketoimintaosaamista sekä tiimityöskentelyä.

Tavoitteena on hankkia hyvä osaaminen liiketoiminnan luomisesta ja liiketoiminnan kehittämisestä sekä hyvät yrittäjävalmiudet. Tiimiyrityksessä opitaan digitaalista liiketoimintaa, yritystoiminnan kokonaisuuden ja eri osa-alueiden kehittämistä, kuten liiketoimintaidean ja –mallin kehittämistä, tuotteistusta, myyntiä, markkinointia, talouden hallintaa ja johtamista. Jatkuvasti opitaan myös tämän päivän työelämässä tarvittavaa osaamista kuten tiimityötaitoja, kehittämisosaamista, oma-aloitteisuutta, itsenäistä tiedonhankintaa, työelämäosaamista, yhteistyö- ja organisointitaitoja.

Huomioithan, että kevään 2019 yhteishaussa Terwa-akatemia on oma hakukohteensa.

Tutustu Terwa-akatemiaan!

Harjoittelu liiketalouden opinnoissa

Harjoitteluissa pääset soveltamaan oppimiasi asioita käytännössä. Laajan kumppaniverkostomme ansiosta harjoittelupaikkoja on paljon tarjolla opiskelijaintrassa. Oulun alueella on paljon isoja ja pieniä yrityksiä ja organisaatioita, jotka arvostavat opiskelijoidemme osaamista ja tarjoavat harjoittelupaikkoja.

Me annamme harjoittelupaikan hankkimisessa taustatukea. Helmikuussa järjestettävässä Tuuni-tapahtumassa yritykset tulevat kertomaan harjoittelupaikoistaan. Tämä on hyvä aika päivittää CV ja käydä juttelemassa yritysten osastoilla. Monelle opiskelijalle harjoittelupaikasta on tullut ensimmäinen vakituinen työpaikka.

Kansainvälisyys ja vaihto-opiskelu liiketaloudessa

Kielitaito, uudet kaverit, luottamus omiin kykyihin. Tällaisia palautteita antavat kansainvälisessä vaihdossa käyneet opiskelijamme. Vaihtokohteita on ympäri maailmaa ja ainoa haasteesi on valita juuri sinua kiinnostava kohde. Tai ehkäpä lähdet suorittamaan ammattiharjoittelun ulkomaille? Meillä et jää unelmiesi kanssa yksin, vaan olemme sinun apunasi, kun suunnittelet ulkomaille lähtöä.

Liiketalouden tradenomin ammatit ja työtehtävät

Tradenomit työllistyvät monipuolisesti kaupan, markkinoinnin ja elinkeinoelämän tehtäviin. Tehtävänimikkeitä voivat olla esimerkiksi:

 • markkinointi-assistentti
 • myyntineuvottelija
 • ostaja
 • finanssiasiantuntija
 • sijoitusneuvoja
 • pankkitoimihenkilö
 • vakuutusvirkailija
 • henkilöstöassistentti
 • kirjanpitäjä
 • palkanlaskija
 • taloussihteeri.

Valmistuttuasi tradenomiksi voit toimia myös yrittäjänä eri toimialoilla.

Tradenomin jatko-opiskelumahdollisuudet

Tradenomina voit jatkaa Tradenomi (YAMK) -tutkintoon, kun sinulla on 3 vuotta työkokemusta alalta. Voit myös hakea yliopistojen kauppakorkeakoulujen maisteriohjelmiin.

Avoin ammattikorkeakoulu

Voit suorittaa alemman ammattikorkeakoulun opintoja myös Avoimessa ammattikorkeakoulussa. Lisätietoja Avoimen amkin opinnoista.

Oamkin liiketalous sosiaalisessa mediassa

Instagram

 

Laajuus ja kesto

210 op

3,5 vuotta

Kampus

Teuvo Pakkalan kadun kampus
Teuvo Pakkalan katu 19
90130 Oulu

Hakuaika päivätoteutus

20.3.–3.4.2019

Valintaperusteet »

Valintakoe »

Yhteystiedot »

Hakuaika monimuotototeutus

20.3.–3.4.2019

Valintaperusteet »

Valintakoe »

Yhteystiedot »

Hakuaika Terwa-akatemia

20.3.–3.4.2019

Valintaperusteet »

Valintakoe »

Yhteystiedot »

Hakuaika Päivätoteutus

4.9.-18.9.2019

Valintaperusteet »

Valintakoe »

Yhteystiedot »

Hakuaika Monimuoto

4.9.-18.9.2019

Valintaperusteet »

Valintakoe »

Yhteystiedot »

Artikkelikuva

Opiskelijayritys Trapesti tarjoaa opiskelijoille arvokasta työkokemusta

Trapesti on opiskelijayritys, joka toimii Oulun ammattikorkeakoulun Liiketalouden yksikössä. 
Artikkelikuva

Opiskelijoilta ideoita yrityksille

Kun liki neljäsataa opiskelijaa ja neljän yritykset antamat toimeksiannot pistetään yhteen, syntyy lopputuloksena mitä…

Artikkelikuva

Mentorin vinkeillä valmiimpana työelämään

Tradenomiksi valmistuvan Samir Alianin ei tarvitse pohtia työelämään liittyviä kysymyksiä yksin. Hänen apunaan on pitkän uran…

Artikkelikuva

Akatemiasta intoa yrittäjyyteen

Miltä kuulostaisi opiskella oikeassa yritysympäristössä opintojen aikana? Tämä onnistuu liiketalouden koulutuksen…